"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » Поради юриста
8 «стресових типів» офісного працівника. Пора лікуватися!
Стрес на роботі - один із самих підступних і тривалих, стверджують психологи. Джерел у нього - сила-силенна, і уникнути їх шкідливого впливу не вдається майже нікому.
За приблизними підрахунками американських фахівців, близько 30% ранніх смертей так чи інакше пов'язані з впливом робочого стресу. Саме він призводить до численних інфарктів, інсультів, негаразди зі шлунком, діабету, депресій і крім того провокує рак. Відомі й випадки і офісного суїциду: не витримавши напруги або не впоравшись з провалом, люди просто-напросто кінчали з собою.
Втім, якщо ви хочете уникнути настільки сумних наслідків, не поспішайте ковтати заспокійливі або, ще гірше, звільнятися. На допомогу нещасному «офісного планктону» американські психологи визначили 8 основних джерел стресу на роботі і відповідно розділили всіх працівників на «стресові типи». Для кожного типу характерні свої проблеми, свої способи на них реагувати і, на щастя ... Читати далі »
Категорія: Поради юриста | Переглядів: 2322 | Додав: ВКарпатах | Дата: 15.05.2011 | Коментарії (0)

Чи є розписка документом на підтвердження укладення договору позики грошей? Чи маю я право звернутися до суду про стягнення боргу, який мені знайома не повертає у вказаний строк?
Розписка є підтвердженням про укладення договору позики грошей. А щоб суд розглядав розписку як доказ, треба, щоб у ній зазначалися умови домовленості: інформація про сторони, сума заборгованих коштів та умови (строк) їх повернення. Крім того, якщо розписка складена і підписана боржником, то шанси на позитивне рішення суду зростуть.
Якщо звернутись до суду з позовною заявою про стягнення боргу, а строк повернення кошів обумовлено лише усно, то слід надіслати боржнику лист про вимогу повернення грошей. І лише в разі отримання від нього письмової відмови або після закінчення 30-денного строку від дня пред'явлення вимоги, що залишилася без уваги, з'являться шанси на позитивне рішення суду.
Позовну заяву про стягнення заборгованої суми на підставі розписки слід подати до суду за місцезн ... Читати далі »
Категорія: Поради юриста | Переглядів: 2285 | Додав: ВКарпатах | Дата: 15.05.2011 | Коментарії (1)

Як підприємцю пережити перевірки силових структур (Поради юриста)

Найбільш часто підприємці стикаються з перевірками таких силових структур, як міліція, прокуратура, СБУ.
Перевірки органами міліції регулюються спеціальними законами у сфері діяльності правоохоронних органів, які визначають їх повноваження. Повноваження міліції прописано в законах, але іноді доходить до того, що підприємець стикається зі схемою чесного відбору грошей.
Будь-який перевіряючий силових структур перед перевіркою зобов'язаний пред'явити такі документи: службове посвідчення, документ, що засвідчує право посадової особи на певні дії, питання, за якими буде проводитися перевірка, направлення, підписане начальником служби або заступником.
При перевірках працівникам фірм рекомендується повідомляти тільки прізвище, ім'я та посаду, так як будь-яка інша інформація може бути використана проти них.
Ви маєте право після ознайомлення з документами перевіряючого, щоб переконається в правомір ... Читати далі »

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 1655 | Додав: ВКарпатах | Дата: 15.05.2011 | Коментарії (0)

ОФОРМЛЕННЯ ДОГОВОРУ ПОЗИКИ

За договором позики одна сторона (позикодавець) передає у власність другій стороні (позичальникові) грошові кошти або інші речі, визначені родовими ознаками, а позичальник зобов'язується повернути позикодавцеві таку ж суму грошових коштів (суму позики) або таку ж кількість речей того ж роду та такої ж якості» ( ч.1 ст.1046 ЦК України).
Договір позики є реальним, одностороннім, відплатним або безоплатним. Він набуває чинності тільки після передачі майна, всі обов'язки покладені лише на позичальника і у визначених законом випадках договір позики може бути як оплатним, так і безоплатним. Суб'єктами позики є будь-які фізичні та юридичні особи. Боржника за договором позики називають позичальником, а кредитора — позикодавцем.
Відмінності між договором позики та кредитним договором в основному полягають у тому, що кредитором за кредитним договором є банки та інші фінансові установи, а позикодавцями за договором позики можуть виступати будь-які фізи ... Читати далі »

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 3308 | Додав: ВКарпатах | Дата: 15.05.2011 | Коментарії (1)

Как отчитываться в налоговой предпринимателю

Какие отчеты должен подавать предприниматель – физическое лицо в 2011 году.

По новому Налоговому кодексу предприниматели - физические лица (ФОП) должны сдавать следующие отчеты:

1. Персонификация - в Пенсионный фонд

2. Декларация налогового агента о налоге с доходов физических лиц

3. Декларация физического лица-предпринимателя

ДО 1 АПРЕЛЯ: Персонификация - отчет в Пенсионный фонд

Предприниматели подают отчёт по единому взносу 1 раз в год, до 1 апреля года, следующего за отчётным.

Напомним, что персонификацию с 1 января 2011 года сдают все ФЛП - независимо от системы налогоболожения.

Минусом отчета в Пенсионный фонд является то, что сдавать его надо самостоятельно. Кроме отчета (в двух экземплярах), необходимо иметь копии всех квитанций об уплате единого налога за все периоды 2010 года и квитанции об уплате взноса в Пенсионный фонд за 3-4 кварталы 2010 года)

Напомним, что физлица-предприниматели на упро ... Читати далі »

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 2074 | Додав: ВКарпатах | Дата: 15.05.2011 | Коментарії (0)

Как осуществить переход с единого налога на общую систему налогообложения?

Как частному предпринимателю правильно осуществить переход с единого налога на общую систему налогообложения? Какие при этом используются нормативные документы? Необходимо ли при таком переходе уплачивать НДС на имеющиеся остатки товара? Ответы на эти и другие вопросы дает издание "ЮРИСТ & ЗАКОН".

Отказ от упрощенной системы налогообложения и переход (возврат) на общую систему налогообложения, согласно абзацу 7 п. 4 Указа Президента "Об упрощенной системе налогообложения, учета и отчетности субъектов малого предпринимательства" (далее - Указ), предприниматели могут осуществлять с начала следующего отчетного периода (квартала). Для этого им необходимоподать заявление об отказе от упрощенной системы налогообложения в органы ГНС не позже чем за 15 дней до окончания предварительного отчетного (налогового) периода. То есть, для того, чтобы перейти на общую систему налогообложения с 1 апреля 2011 года (дата на ... Читати далі »

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 2495 | Додав: ВКарпатах | Дата: 15.05.2011 | Коментарії (0)

Нові тарифи на електроенергію.

Постанова НКРЕ від 17.03.2011 р. №343 «Про зміну тарифів на електричну енергію, що відпускається населенню і населеним пунктам, та затвердження Змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам», набере чинності з 01.04.2011 р., але не раніше дня офіційного опублікування
НКРЕ внесла зміни до Тарифів на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам, затверджених постановою від 10.03.99 р. №309 (у редакції постанови НКРЕ від 13.01.2011 р. №8), виклавши їх в новій редакції (з тарифами на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам, ви можете ознайомитись тут: http://www.nerc.gov.ua).
Крім того, НКРЕ внесла зміни і до Порядку застосування тарифів на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам, затвердженого постановою НКРЕ від 10.03.99 р. №309 (у редакції постанови НКРЕ від 10.07.2002 р. №758).
Так, відпуск електроенергії населе ... Читати далі »

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 2167 | Додав: ВКарпатах | Дата: 21.04.2011 | Коментарії (0)

Чи може фізична особа - СПД-«єдиноподатник» додатково працювати найманим працівником

Згідно зі ст. 128 Господарського кодексу України громадянин визнається госпсуб'єктом у разі здійснення ним підприємницької діяльності за умови держреєстрації його як підприємця без статусу юрособи. Громадянин може здійснювати підприємницьку діяльність: безпосередньо як підприємець або за допомогою створюваного ним приватного підприємства, з або без залучення найманої праці; самостійно або спільно з іншими особами.
У рамках своєї підприємницької діяльності фізособа укладає цивільно-правові договори відповідно до ЦКУ, при укладанні яких виконавець не є найманим працівником (і на нього не поширюються правила внутрішнього трудового розпорядку підприємства), а виконує роботу на свій ризик.
Тобто фізособа-СПД, зареєстроване у встановленому порядку, є самозайнятою особою. Під терміном «самозайнята особа» слід розуміти платника, що є фізособою-СПД чи здійснює незалежну професійну діял ... Читати далі »

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 1666 | Додав: ВКарпатах | Дата: 18.04.2011 | Коментарії (0)

Хворіти можна лише кожному другому

Із захворілих в першому кварталі (у період загострення сезонних захворювань) українців, які працюють, приблизно половині не заплатили за листками непрацездатності досі. В ряді областей (зокрема, Луганській та Харківській) отримати свої гроші людям не вдається. Не допомагають ні заяви чиновників з Мінпраці і соцполітики про відсутність проблем з коштами, ні розпіарені Положення про новий порядок виплати лікарняних.

Одна з головних причин затримки із соціальними виплатами, на думку експертів, - покриття дефіциту Пенсійного фонду за рахунок коштів соціального призначення (соцстрахування). За найскромнішими підрахунками, ціна питання - понад 400 млн. грн. Саме цю суму називають чиновники, коли говорять про борги перед бюлетенями співробітниками. Представники профспілкових організацій стверджують, що сума боргу вчетверо більша.

Неправильні хворі

Першими з проблемою нарахування та виплати за лікарняними листками зіткнулися ... Читати далі »

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 1472 | Додав: ВКарпатах | Дата: 18.04.2011 | Коментарії (0)

НОВА ПРОЦЕДУРА ПРИМУСОВОГО ВИКОНАННЯ РІШЕНЬ СУДІВ

З 8 березня 2011 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про виконавче провадження» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб)».
Цим Законом викладається в новій редакції Закон України «Про виконавче провадження», вносяться зміни до таких кодексів України як Цивільний процесуальний, Господарський процесуальний, Адміністративного судочинства, Кримінальний, Кримінально-процесуальний та інших, а також до законів України «Про державну виконавчу службу», «Про банки і банківську діяльність» тощо в частині вдосконалення процедури примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) та підвищення правового і соціального статусу працівників органів державної виконавчої служби.
Зокрема новою редакцією Закону змінюється роль боржника у виконавчому провадженні. Тоді як попередня ... Читати далі »

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 1755 | Додав: vovkandriy | Дата: 23.03.2011 | Коментарії (0)

1 2 3 4 5 »

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz