"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » Трудове право
Порядок припинення підприємницької діяльності фізособи-СПД: роз’яснює Держкомпідприємництво

Лист Держкомпідприємництва від 07.02.2011 р. №1207 «Про надання роз’яснення»
Держкомпідприємництво роз’яснило порядок припинення підприємницької діяльності фізособи-підприємця.

Статтею 5 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» визначено, що держреєстрація фізосіб-підприємців проводиться держреєстратором виключно у виконавчому комітеті міської ради міста обласного значення або у держадміністраціях за місцем проживання фізособи-підприємця.

Зазначимо, що інформація про прийняття фізособою рішення щодо припинення підприємницької діяльності підлягає обов’язковому опублікуванню у спеціалізованому друкованому ЗМІ (ч. 1 ст. 22 Закону) протягом 10 р. д. з моменту внесення відповідного запису до ЄДР.

Для внесення до ЄДР запису про рішення фізособи-підприємця щодо припинення нею підприємницької діяльності така фізособа (уповноважена особа) повин ... Читати далі »

Категорія: Трудове право | Переглядів: 2694 | Додав: ВКарпатах | Дата: 15.05.2011 | Коментарії (0)

Сума добових визначається за наказом про відрядження

Які підтвердні документи необхідні для включення сум добових до складу витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування в разі відрядження працівника у ІІ кварталі?
Відповідно до пп. 140.1.7 п. 140.1 ст. 140 розділу ІІІ Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. №2755-VI (далі — Податковий кодекс) при визначенні об’єкта оподаткування враховуються витрати на відрядження фізичних осіб, зокрема витрати, не підтверджені документально, на харчування та фінансування інших власних потреб фізичної особи (добові витрати), понесені у зв’язку з таким відрядженням у межах території України, але не більш як 0,2 розміру мінімальної заробітної плати, що діяв для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, в розрахунку на добу, а для відряджень за кордон — не вище 0,75 розміру мінімальної заробітної плати, що діяв для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, в розрахунку на добу.

Сума добови ... Читати далі »

Категорія: Трудове право | Переглядів: 4803 | Додав: ВКарпатах | Дата: 18.04.2011 | Коментарії (0)

ЯК ПРАВИЛЬНО РОЗІРВАТИ ТРУДОВИЙ ДОГОВІР У РАЗІ ЗМІН В ОРГАНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА ТА ПРАЦІ


Пункт 1 ст. 40 КЗпП передбачає можливість припи¬нення трудового договору (далі — ТД) із працівником у разі "змін в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідації, реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників". Читаючи далі, ви дізнаєтеся, як це зробити грамотно.
За чиєю ініціативою відбувається звільнення
Припинення ТД за п. 1 ст. 40 КЗпП можливе виключ¬но за ініціативою власника.
Кого вправі звільнити
Дана норма передбачає можливість звільнення будь-яких працівників (за деякими винятками, про які ми скажемо нижче) у разі змін в організації виробницт¬ва і праці.
Коли можуть звільнити
Під змінами в організації виробництва і праці, зок¬рема, мають на увазі:
— ліквідацію юридичної особи;
— реорганізацію підприємства;
— банкрутство підпри ... Читати далі »

Категорія: Трудове право | Переглядів: 10593 | Додав: ВКарпатах | Дата: 06.03.2011 | Коментарії (0)

ЗВІЛЬНЕННЯ ЗА АМОРАЛЬНИЙ ПРОСТУПОК

Трудовий договір з ініціативи власника або уповноваженого ним органу може бути розірваний також у випадку вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи (п. 3 ст. 41 КЗпП).
У науковій літературі термін аморальний трактується так: "Аморальний (а ... і мораль) – позбавлений моралі, неморальний Мораль (лат. moralis – моральний, від mores – звичаї) – це система поглядів і уявлень, норм і оцінок, що регулюють поведінку людей; одна з форм суспільної свідомості".
Словники трактують «аморальну поведінку» як систематичне пияцтво, наркоманія, корисливість, розпуста, сексуальна розбещеність та ін
Законодавством не встановлений спеціальний перелік працівників, які можуть бути звільнені з цієї підстави. У п. 28 постанови Пленуму від 6 листопада 1992 p. роз'яснюється, що на підставі здійснення аморального проступку, несумісного з продовженням даної роботи, ... Читати далі »
Категорія: Трудове право | Переглядів: 6620 | Додав: ВКарпатах | Дата: 26.02.2011 | Коментарії (0)

ПРИПИНЕННЯ ТРУДОВОГО ДОГОВОРУ (загальні підстави)

Підстави для звільнення
Звільнення можливе лише за чітко визначених зако¬нодавством підстав. Залежно від того, що є причиною та за чиєю ініціативою відбувається звільнення, їх умов¬но поділяють на такі групи:
1. Загальні підстави (ст. 36 КЗпП):
— угода сторін (п. 1 ст. 36);
— закінчення строку дії трудового договору (далі— ТД) (п. 2 ст. 36);
— призов або вступ працівника на військову службу, направлення на альтернативну (невійськову) службу (п. З ст. 36);
— переведення працівника за його згодою на інше підприємство, в установу, організацію або перехід на виборну посаду (п. 5 ст. 36);
— відмова працівника від переведення на роботу в іншу місцевість разом з підприємством, установою, організацією, а також відмова від продовження роботи у зв'язку зі зміною істотних умов праці (п. 6 ст. 36);
— набрання законної сили вироком суду, яким працівника засуджено (крім випадків звіль ... Читати далі »

Категорія: Трудове право | Переглядів: 8331 | Додав: ВКарпатах | Дата: 19.02.2011 | Коментарії (0)

ФЕРМЕРСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО
Який порядок створення фермерського господарства? Чи може воно бути створене членами сім'ї або одним громадянином?
19.06.2003 р. прийнято Закон України «Про фермерське господарство» (далі — Закон), який визначає правові, еко-номічні та соціальні засади створення та діяльності фермерсь¬ких господарств як прогресивної форми підприємницької діяль¬ності громадян у галузі сільського господарства України.
Фермерське господарство є формою підприємницької діяльності громадян із створенням юридичної особи, які ви-явили бажання виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, займатися її переробкою та реалізацією з метою отримання прибутку на земельних ділянках, наданих їм для ведення фермерського господарства, відповідно до закону.
Фермерське господарство може бути створене одним громадянином України або кількома громадянами України, які є родичами або членами сім'ї.
Воно має сгіоє найменування, печатку і штамп.
Фермерське госп ... Читати далі »
Категорія: Трудове право | Переглядів: 11923 | Додав: ВКарпатах | Дата: 06.02.2011 | Коментарії (0)

Звільнення за прогул


Звільнення через прогул передбачено пунктом 4 ст. 40 КЗпП:
Трудовий договір, укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його дії можуть бути розірвані власником або уповноваженим ним органом лише у випадках:
… 4) прогулу (у тому числі відсутності на роботі більше трьох годин протягом робочого дня) без поважних причин...
Відповідно до постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 прогулом визнається відсутність працівника на роботі як протягом усього робочого дня, так і більше трьох годин безупинно або сумарно протягом робочого дня без поважних причин.
Для кваліфікації відсутності працівника на роботі як прогул необхідно:
1. Задокументувати відсутність працівника на роботі протягом робочого дня (безупинно або сумарно) більше трьох годин.
Під робочим днем у цьому випадку мається на увазі (стосовно до прогулу) тривалість зміни, визначеної графіком роботи.
П ... Читати далі »

Категорія: Трудове право | Переглядів: 6624 | Додав: ВКарпатах | Дата: 30.01.2011 | Коментарії (1)

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства праці
та соціальної політики України
03.11.2010 N 351


Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
24 листопада 2010 р. за N 1176/18471

Чинна з 1 січня 2011 року.

ПАМ'ЯТКА "ВАШІ ПРАВА - ВАШІ ОБОВ'ЯЗКИ"

I. Загальні положення
До державної служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні можуть звертатись усі громадяни, які бажають працювати або змінити місце роботи, працевлаштуватися за сумісництвом чи у вільний від навчання час.
Послуги, пов'язані із забезпеченням зайнятості населення, передбачені Законами України "Про зайнятість населення" та "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", надаються державною службою зайнятості безоплатно.

II. Права громадян
1. Особи, які звернулися до державної служби зайнятості, мають право, зокрема, на:
 пошук підходящої роботи та сприяння ... Читати далі »

Категорія: Трудове право | Переглядів: 2166 | Додав: ВКарпатах | Дата: 30.01.2011 | Коментарії (0)

Статтею 50 КЗпП визначено, що нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень.
Відповідно до ст. 51 КЗпП законодавством встановлюється скорочена тривалість робочого часу для окремих категорій працівників (учителів, лікарів та інших).
Відповідно до ст. 22 Закону України "Про позашкільну освіту" норма годин на одну тарифну ставку педагогічних працівників становить 18 навчальних годин на тиждень. Оплата роботи здійснюється відповідно до обсягу педагогічного навантаження.
Педагогічне навантаження - це час, призначений для здійснення навчально-виховного процесу. Окрім цього навантаження, яке становить 18 годин на тиждень за тарифною ставкою, викладач здійснює також інші види педагогічної діяльності: класне керівництво, перевірка зошитів, завідування навчальними кабінетами, підготовка до занять тощо. Робочий час, який витрачається на виконання цієї роботи, жодними документами не внормовано.
Отже, на даний час загальна тривал ... Читати далі »
Категорія: Трудове право | Переглядів: 3761 | Додав: ВКарпатах | Дата: 20.01.2011 | Коментарії (2)

ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ШКІЛ

Робочий час учителя загальноосвітнього навчального закладу (час, призначений для навчально-виховного процесу) визначається у статті 25 Закону «Про середню освіту» від 13 травня 1999 р. № 651-XIV (далі — Закон № 651-XIV) як педагогічне навантаження.
Педагогічне навантаження вчителя загальноосвітнього навчального закладу незалежно від підпорядкування, типу та форми власності - це час, призначений для здійснення навчально-виховного процесу.
Порядок попередження педагогічних працівників про педагогічне навантаження в наступному навчальному році
Педагогічне навантаження вчителя, що винагороджується тарифною ставкою, становить 18 навчальних годин протягом навчального тижня. Але цим усе навчальне навантаження вчителя не вичерпується. Воно встановлюється керівником загальноосвітнього навчального закладу на навчальний рік і затверджується відповідним органом управління освітою (це правило поширюється і на навчальні закла ... Читати далі »

Категорія: Трудове право | Переглядів: 17674 | Додав: ВКарпатах | Дата: 20.01.2011 | Коментарії (11)

1 2 3 4 5 6 »

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz