"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2011 » Лютий » 26
ЗВІЛЬНЕННЯ ЗА АМОРАЛЬНИЙ ПРОСТУПОК

Трудовий договір з ініціативи власника або уповноваженого ним органу може бути розірваний також у випадку вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи (п. 3 ст. 41 КЗпП).
У науковій літературі термін аморальний трактується так: "Аморальний (а ... і мораль) – позбавлений моралі, неморальний Мораль (лат. moralis – моральний, від mores – звичаї) – це система поглядів і уявлень, норм і оцінок, що регулюють поведінку людей; одна з форм суспільної свідомості".
Словники трактують «аморальну поведінку» як систематичне пияцтво, наркоманія, корисливість, розпуста, сексуальна розбещеність та ін
Законодавством не встановлений спеціальний перелік працівників, які можуть бути звільнені з цієї підстави. У п. 28 постанови Пленуму від 6 листопада 1992 p. роз'яснюється, що на підставі здійснення аморального проступку, несумісного з продовженням даної роботи, ... Читати далі »
Категорія: Трудове право | Переглядів: 6640 | Додав: ВКарпатах | Дата: 26.02.2011 | Коментарії (0)

Моя невістка систематично ухиляється від виховання своїх неповнолітніх дітей, і тому вони вчиняють правопорушення. Чи можна притягнути її до відповідальності?
Згідно ЗІ СТ. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення ухилення батьків або осіб, які їх заміню¬ють, від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та ви¬ховання неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накла¬дення адміністративного стягнення, тягнуть за собою на¬кладення штрафу від 2 до 4 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Вчинення неповнолітніми дітьми віком від 14 до 16 років правопорушення України, відповідальність за яке передба¬чено цим Кодексом, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від 3 до 5 неоподаткову¬ваних мінімумів доходів громадян.
Вч ... Читати далі »
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 1725 | Додав: ВКарпатах | Дата: 26.02.2011 | Коментарії (0)

Мій чоловік застосовує до мене і дітей фізичне насильство, переслідує нас. Чи можна притягнути його до відповідальності?

Згідно з Законом України «Про попередження насиль¬ства в сім'ї» № 2789 від 15.11.2001 р. насильством у сім'ї є будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічно¬го чи економічного спрямування одного члена сім'ї по відношенню до іншого члена сім'ї, якщо ці дії порушують права і свободи члена сім'ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічно¬му здоров'ю.
Здійснення заходів з попередження насильства в сім'ї в межах наданих їм повноважень покладається на:
 відповідні підрозділи органів внутрішніх справ;
 органи опіки і піклування;
 спеціально уповноважений орган виконавчої влади з пи¬тань попередження насильства в сім'ї.
Підставою для вжиття заходів з попередження насиль¬ства в сім'ї слугує написана вами заява на вжиття заходів з попередження насильства в сім'ї.
В орган ... Читати далі »

Категорія: Кримінальне право | Переглядів: 5831 | Додав: ВКарпатах | Дата: 26.02.2011 | Коментарії (6)

ЯК ЗМІНИТИ СВОЄ ІМ’Я

Статтею 295 Цивільного кодексу України передбачено, що фізична особа, яка досягла шістнадцяти років, має право на власний розсуд змінити своє прізвище або власне ім’я.
При досягненні чотирнадцяти років особа має право змінити своє прізвище або власне ім’я за згодою батьків або одного з них у разі, якщо другий з батьків помер, визнаний безвісно відсутнім, оголошений померлим, визнаний обмежено дієздатним, недієздатним, позбавлений батьківських прав щодо цієї дитини, а також якщо відомості про батька (матір) дитини виключено з актового запису про її народження або якщо відомості про чоловіка як батька дитини внесені до актового запису про її народження за заявою матері. У разі якщо над особою, яка досягла чотирнадцяти років, встановлено піклування, зміна прізвища або власного імені такої особи здійснюється за згодою піклувальника.
Особа, яка досягла чотирнадцяти років, має право на зміну по батькові у разі зміни її батьком свого власного імені.
... Читати далі »

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 1607 | Додав: ВКарпатах | Дата: 26.02.2011 | Коментарії (0)


Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz