"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » Адміністративне право
Щодо визнання боржників банкрутами
Основними нормативно-правовими актами, що регулюють процедури банкрутства або відновлення платоспроможності боржника, є Закон України від 14 травня 1992 року №2343-XII «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», зі змінами та доповненнями (далі — Закон №2343), Господарський процесуальний кодекс України (далі — ГПК України), Господарський кодекс України, Цивільний кодекс України та інші нормативно-правові акти.
Органи державної податкової служби з метою забезпечення надходжень до державного бюджету та погашення податкового боргу відповідно до ст. 1 ГПК України мають право звертатися до господарських судів із заявами про визнання боржника банкрутом.
Справи про банкрутство ініціюються органами державної податкової служби з урахуванням положень таких статей Закону №2343:
ст. 6 — заява подається, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно складають не менше 300 мінімальн ... Читати далі »
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 2228 | Додав: ВКарпатах | Дата: 24.05.2011 | Коментарії (0)

22 квітня 2011 набула чинності постанова Кабміну від 30 березня 2011 № 383 «Про затвердження Правил торгівлі у розстрочку фізичним особам».
Необхідність прийняття цього документа викликана тим, що підпунктом 14.1.249 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу прямо передбачено затвердження цих Правил Кабміном.
Загалом принципової різниці із попередніми правилами торгівлі товарами в розстрочку немає. Наприклад, як і раніше, для придбання товару в розстрочку потрібно надавати довідку з місця роботи (або з ПФ для непрацюючих пенсіонерів) про доходи за останні 3 місяці. Як і раніше, право власності на придбані товари переходить тільки після остаточного розрахунку за товар.
Тим не менш, відмінності все ж є. Наприклад, якщо раніше встановлювалася сума початкового внеску (він становив 25% вартості товару або 50%, якщо товар коштував більше 50 неоподатковуваних податком мінімумів, а для транспортних засобів - 25% вартості), то тепер сума початкового внеску буде встановлюватися в д ... Читати далі »
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 1538 | Додав: ВКарпатах | Дата: 24.05.2011 | Коментарії (0)

Торгівлі у розстрочку по-новому

22 квітня 2011 набула чинності постанова Кабміну від 30 березня 2011 № 383«Про затвердження Правил торгівлі у розстрочку фізичним особам».
Необхідність прийняття цього документа викликана тим, що підпунктом 14.1.249 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу прямо передбачено затвердження цих Правил Кабміном.
Загалом принципової різниці із попередніми правилами торгівлі товарами в розстрочку немає. Наприклад, як і раніше, для придбання товару в розстрочку потрібно надавати довідку з місця роботи (або з ПФ для непрацюючих пенсіонерів) про доходи за останні 3 місяці. Як і раніше, право власності на придбані товари переходить тільки після остаточного розрахунку за товар.
Тим не менш, відмінності все ж є. Наприклад, якщо раніше встановлювалася сума початкового внеску (він становив 25% вартості товару або 50%, якщо товар коштував більше 50 неоподатковуваних податком мінімумів, а для транспортних засобів - 25% вартості), то тепер сума початков ... Читати далі »

Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 1692 | Додав: ВКарпатах | Дата: 15.05.2011 | Коментарії (0)

Контрольна закупівля працівниками міліції

1. Контроль за додержанням суб'єктами підприємницької діяльності порядку проведення розрахунків за товари (послуги), інших вимог Законодавства здійснюють органи державної податкової служби України шляхом проведення планових або позапланових перевірок згідно із законодавством України, ст.15 Закону України Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг (далі закон про РРО). Позапланова перевірка, що провадиться уповноваженими контролюючими органами стосовно осіб, визначених у частині другій ст.16 Закону про РРО, може здійснюватися виключно на підставі постанови слідчого, органу дізнання або відповідно до рішення суду. Забороняється проведення перевірок осіб, визначених у пунктах 5-9 (при продажу товарів (наданні послуг) суб'єктами підприємницької діяльності - фізичними особами, оподаткування доходів яких від такої діяльності здійснюється за фіксованим розміром податку шляхом ... Читати далі »
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 3145 | Додав: ВКарпатах | Дата: 15.05.2011 | Коментарії (0)

Моя невістка систематично ухиляється від виховання своїх неповнолітніх дітей, і тому вони вчиняють правопорушення. Чи можна притягнути її до відповідальності?
Згідно ЗІ СТ. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення ухилення батьків або осіб, які їх заміню¬ють, від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та ви¬ховання неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накла¬дення адміністративного стягнення, тягнуть за собою на¬кладення штрафу від 2 до 4 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Вчинення неповнолітніми дітьми віком від 14 до 16 років правопорушення України, відповідальність за яке передба¬чено цим Кодексом, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від 3 до 5 неоподаткову¬ваних мінімумів доходів громадян.
Вч ... Читати далі »
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 1716 | Додав: ВКарпатах | Дата: 26.02.2011 | Коментарії (0)

ПРАВИЛА ПЕРЕТИНАННЯ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ ГРОМАДЯНАМИ УКРАЇНИ

Постановою Кабінету Міністрів України № 724 від 25.08.2010 р. внесено зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України (далі — Правила), які визначають порядок перетинання громадянами України державного кордону.
Перетинання громадянами України державного кордону здійснюється в пунктах пропуску через державний кордон та пунктах контролю (далі — пункти пропуску), якщо інше не передбачено законом, за одним з таких документів, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну:
 паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
 дипломатичний паспорт;
 службовий паспорт;
 проїзний документ дитини;
 посвідчення особи моряка;
 посвідчення члена екіпажу.
У разі коли громадянин, який постійно проживає в Україні, втратив зазначені документи (далі — паспортні документи) за межами України або якщо строк дії таких документів закінчився під час переб ... Читати далі »

Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 3193 | Додав: ВКарпатах | Дата: 06.02.2011 | Коментарії (0)

У який строк може бути накладено стягнення за адміністративне правопорушення та відшкодування заподіяної шкоди?

Згідно із ст. 38 Кодексу про адміністративні правопорушення України адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через 2 місяці з дня вчинення правопорушення, а при тривалому правопорушенні — не пізніш як через 2 місяці з дня його виявлення, за винятком випадків, коли справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу підвідомчі суду (судді).
Якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через 3 місяці з дня вчинення правопорушення, а при тривалому правопорушенні — не пізніш як через 3 місяці з дня його виявлення.
У разі відмови в порушенні кримінальної справи або закриття кримінальної справи, але при наявності в діях порушника ознак адміністративного правопорушення адміністративне стягнення може бути накладено не ... Читати далі »

Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 1452 | Додав: ВКарпатах | Дата: 19.11.2010 | Коментарії (0)

Розпорядження Держфінпослуг від 09.07.2010 р. №566 «Про затвердження розміру базового страхового платежу за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», чинне з 27.08.2010 р.
Держфінпослуг знизила базовий страховий платіж за договорами обов’язкового страхування ЦПВ власників наземних транспортних засобів за поданням Моторного (транспортного) страхового бюро України до 180 грн (раніше він становив 291 грн 49 коп.). Здавалося б через це «автоцивілка» мала б подешевшати, проте ДержфІнпослуг затвердило коригувальні коефіцієнти до базового тарифу, які збільшують вартість страховки в залежності від:
- типу транспортного засобу;
- місця переважного використання ТЗ (для фізосіб – місце проживання страхувальника; для юросіб – місцезнаходження страхувальника);
- сфери використання ТЗ;
- водійського стажу осіб, відповідальність яких застрахована за договором;
- кількості зазначених у дог ... Читати далі »
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 2246 | Додав: ВКарпатах | Дата: 12.09.2010 | Коментарії (0)

Складність нормативного регулювання забезпечення студентів гуртожитком характеризується невизначеністю юридичного статусу сучасних рішень Міністерства освіти і науки України. Стаття 51 Закону України "Про освіту" встановляє гарантоване державою право студентів на "забезпечення ... гуртожитками ... у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України", а частина 2 статті 54 Закону України "Про вищу освіту" підтверджує (уточнює): "Студенти вищих навчальних закладів, які навчаються за денною (очною) формою навчання, мають право на ... забезпечення гуртожитком у порядках, встановлених Кабінетом Міністрів України". Але з часу прийняття цих законодавчих норм урядом таких норм (порядку) не встановлено (крім, звісно, наявності послуги проживання в гуртожитку в Переліку платних послуг, які можуть надаватися державними навчальними закладами).
Тож уся тяжкість нормотворчості "лягла на плечі" Міністерства освіти і науки. Наприкінці 1993 року тоді ще Міністерство освіти затвердило Типове пол ... Читати далі »
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 7031 | Додав: ВКарпатах | Дата: 12.09.2010 | Коментарії (0)

Частина 2 ст. 45 Закону України "Про вищу освіту" гарантує, що студенти можуть переривати навчання у зв'язку з обставинами, які унеможливлюють виконання навчального плану, і наводить приклади таких обставин: за станом здоров'я, призов на строкову військову службу у разі втрати права на відстрочку від неї, навчання або стажування в освітніх і наукових установах іноземних держав. Закон каже, що таким особам надається академічна відпустка. Порядок її надання встановлено 1996 року для всіх вузів незалежно від підпорядкування та форми власності.
Дивись: Наказ Міністерства освіти України та Міністерства охорони здоров'я України "Про затвердження Положення про академічні відпустки та повторне навчання в вищих закладах освіти" від 6 червня 1996 року № 191/153
Чинне Положення надає визначення, підстави та механізми академічної відпустки як перерви в навчанні максимальною тривалістю до одного календарного року, а при необхідності продовженої ще на один рік. Право на неї мають студе ... Читати далі »
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 9678 | Додав: ВКарпатах | Дата: 12.09.2010 | Коментарії (0)

1 2 3 4 »

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz