"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2010 » Листопад » 19 » Пенсія студентам в звязку з втратою годувальника

23:25
Пенсія студентам в звязку з втратою годувальника
До якого віку дітям, які навчаються у вищих навчальних закладах, призначається пенсія у зв'язку із втратою годувальника?

Відповідно до ст. 36 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» № 1058 від 09.07.2003 р. пенсія у зв'язку із втратою годувальника призначається дітям померлого годувальника, які не досягли 18 років.
Зазначена пенсія також призначається дітям, які навчаються (з часу зарахування, коли починається навчальний рік) за денною формою навчання у вищих навчальних закладах І—IV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах,— до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.
Пенсія по втраті годувальника студентам виплачується упродовж навчання (і під час канікул).
Двічі на рік на початку кожного семестру до місцевого пенсійного органу надається довідка з навчального закладу про те, що особа навчається на денній формі навчання.

Категорія: Соціальне забезпечення | Переглядів: 11564 | Додав: ВКарпатах | Теги: Пенсія студентам | Рейтинг: 2.5/11
Всього коментарів: 7
7 Раиса  
0
Чи буде отримувати моя дитина пенсію у звязку з втратою годувальника при навчанні після 18 років у закордонному ВУЗІ?

6 Богдан  
0
Чи має право отримувати пенсію при втраті годувальника студент/слухач пілядипломної освіти денної форми навчання?

5 Галина  
0
Добрий день!
Ми з братом отримували пенсію по втраті годувальника. Обоє студенти. У травні він покинув університет, а пенсію отримував ціле літо. Тепер мені не дають пенсію, доки він не напише заяву і не виплатить борг (до 2000 грн). А він не збирається цього робити. Виходить, у мене вже не буде зовсім пенсії? Що можна зробити, щоб я отримувала її, а він виплачував свій борг окремо? Дякую.

4 Ірина  
0
Після смерті 05.2011р. чоловіка у мене залишилось двоє дітей дочка-14р.,і 22р-студентка.
Діти отримують пенсію по втраті годувальника,
коли в лютому ц.р. вона поновила всі ці довідки їй сказали що на літні місяці у неї пенсії не буде. Дочка і надалі буде навчатись на 5 курсі спеціаліста .
Чи законно це ,що на літо у неї не буде пенсії.
________________________.

Останню довідку в університеті мені видали що дочка навчається на 4 курсі до 25 травня 2012 року.,це час коли закінчилось навчання, ( закінчилось швидше навчання в зв»язку з Євро -2012) Згідно цієї довідки пенсію старшій виплатили 6 травня ( так як і кожного місяця ….числа ) .
Державні екзамени вони по документах здавали 22 липня 2012.
Починаючи з червня місяця пенсію дитина не отримувала. Було сказано що коли принесе довідку тоді їй буде відновлено пенсію.Сьогодні я звернулась в пенсійний фонд і сказала що принесу довідку про те що згідно зданих екзаменів дочка зарахована на 5 курс, Державного факультету університету.де мені відповіли,що згідно закону на літні місяці дочці у виплаті буде відмовлено, в зв»язку з тим що вона закінчила бакалавра, і у вересні приступає до навчання пенсію поновлять тільки з вересня. Я сказала що зверталась до адвокатів і це незаконно ,мені сказали що куди б я не звернулась все рівно нічого не добюся.
Сьогодні дочка принесла довідку що вона приступила до навчання згідно наказу ВНЗ з 11 серпня 2012р, на державну форму навчання. Від неї вимагають що довідку про розмір стипендії, і довідку завернули сказали щоб було ще вказано до якого числа навчається. Про-те коли переглядали її документи на комп"ютері ( спеціаліст ПФ , дочка побачила що там де місце роботи стоїть галочка ніби вона працює, вона запитала що це таке ,їй було сказано що це помилка, і що пенсію їй виплатять в жовтні, але нарахування буде не з 11.08.2012 а з 1 вересня,Як бути куди звертатись.

Прохання допомогти.Велике спасибі.

3 Андрей  
0
а якщо студент був переведений на вільного слухача, але продовжував отримувати пенсію по втраті годувальника, не отримав диплом ВУЗу, чи буде він змушений повернути пенсію? якщо так, то в якому розмірі?

2 віталія  
0
батько безвісті відсутній з 2002р. батьки розлучені. я інвалід дитинства 3гр. останнє був у Росії. заяву на розшук подано в цьому році навесні. чи маю я право писати позовну заяву до суду щоб признати його безвісті відсутнім або померлим?. потрібен час після подання на розшук. з нашої квартири він виписаний у 1989році після розлучення. прописки взагалі ніякої не має, місце знаходження не знають навіть його близькі родичі. та які документи потрібні до позовної заяви як доказ? це все потрібно для оформлення по втраті годувальника. дякую Вам

1 Катя  
0
Якщо одній дитині виповнилося 23 роки,чи добавлять пенцію другій дитині яка навчається?Чи можна студентові,який одержує пенцію,працювати,пенцію не заберуть?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz