"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2010 » Листопад » 19
Я не здатна до самообслуговування у зв'язку з похилим віком і хворобою. Чи маю я право на безоплатне соціальне обслуговування?

Законом України «Про соціальні послуги» визначено, що право на безоплатне соціальне обслуговування (отримання соціальних послуг) у державних та комунальних установах мають громадяни, не здатні до самообслуговування у зв'язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю, якщо вони не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу (тобто лише одинокі).
Відповідно до ст. 1 Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам» до категорії одиноких осіб також належать особи, які не мають працездатних родичів, зобов'язаних за законом їх утримувати.
За ст. 1 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» до непрацездатних належать особи, які досягли встановленого законом пенсійного віку або визнані інвалідами, в тому числі діти-інваліди, а також особи, які мають право на пе ... Читати далі »

Категорія: Соціальне забезпечення | Переглядів: 2612 | Додав: ВКарпатах | Дата: 19.11.2010 | Коментарії (1)

Я пішов у відпустку на 24 календарні дні, а відпрацював лише 8 місяців. Після відпустки я звільнився, тобто до закінчення робочого року, за який я одержав відпустки. При звільненні із зарплати було відраховано за дні відпустки, що були надані в рахунок невідпрацьованої частини робочого року. Чи мала адміністрація підприємства на це право?
Цей випадок чітко врегульовано трудовим законодавством.
Відповідно до ст. 22 Закону України «Про відпустки» у разі звільнення працівника до закінчення робочого року, за який він одержав відпустку повної тривалості, для покриття його заборгованості власник або уповноважений ним орган проводить відрахування із заробітної плати за дні відпустки, що були надані в рахунок невідпрацьованої частини робочого року.
Остаточно розраховуючись із працівником при звільненні, потрібно обчислити суму відпускних, яку було нараховано за дні невідпрацьованого працівником періоду. Далі від зарплати за відпрацьовані в поточному місяці дні відні ... Читати далі »
Категорія: Трудове право | Переглядів: 2587 | Додав: ВКарпатах | Дата: 19.11.2010 | Коментарії (0)

Як доцільніше відчужити квартиру з точки зору оподаткування: подарувати чи здійснити купівлю-продаж?

Доцільно розглядати це питання у контексті наступних платежів:
• податку з доходів фізичних осіб;
• збору на загальнообов'язкове соціальне страхування;
• державного мита.
Згідно із законом про податок з доходів фізичних осіб членами сім'ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки та батьки її чоловіка або дружини, її чоловік або дружина, діти як такої фізичної особи, так і її чоловіка або дружини, у тому числі усиновлені ними діти. Інші члени сім'ї фізичної особи вважаються такими, що мають другий ступінь споріднення.
Також за цим законом дохід, отриманий платником податку від продажу не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або частини квартири, не оподатковується, якщо загальна площа такого житлового будинку, квартири або частини квартири, кімнати, садового будинку не перевищує 10 ... Читати далі »

Категорія: Спадкове право | Переглядів: 11448 | Додав: ВКарпатах | Дата: 19.11.2010 | Коментарії (4)

Я постійно працюю на.комп'ютері. Чи маю я право на додаткову відпустку?
Законодавством передбачено право на додаткову відпу¬стку, оплачувану за роботу на комп'ютері. Кількість днів відпочинку встановлює керівництво й трудовий колектив.
Згідно з Законом України «Про відпустки» № 504 від 15.11.1996 р. додаткова відпустка надається за особливий характер праці окремим категоріям осіб, робота яких пов'язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та в умовах підвищеного ризику для здоров'я.
Постановою Кабінету Міністрів України № 1290 від 17.11.1997 р. передбачено, що у Списку співробітників, зайнятих на електронно-обчислювальних та обчислювальних машинах, за особливий характер праці передбачено щорічну додаткову відпустку найбільше 4 календарні дні.
Категорія: Трудове право | Переглядів: 2024 | Додав: ВКарпатах | Дата: 19.11.2010 | Коментарії (0)

Я навчаюсь у вищому навчальному закладі, навчання оплачую самостійно, працюючи на підприємстві. Чи маю я право на додаткову оплачувану навчальну відпустку?

Оскільки ви навчаєтесь на заочній формі навчання, підприємство зобов'язане надати та оплатити вам навчаль-
ну відпустку. При цьому не має значення, хто платить за навчання. Але відпустка надається лише працівникам, які успішно навчаються.
Успішним вважається навчання студентів, які не мають академзаборгованості за минулий курс і до початку наступної сесії виконали з позитивною оцінкою не менш як 75 % контрольних, а інші 25 % контрольних та курсових робіт надали для реалізації (лист Міністерства праці України № 09-402 від 06.09.2005 р.).
Планування навчального процесу належить виключно до компенсації закладів освіти (ст. XI Закону України «Про освіту»).
Вони й розподіляють установлену законом тривалість додаткових оплачуваних відпусток.
Підприємство, у свою чергу, зобов'язане н ... Читати далі »
Категорія: Соціальне забезпечення | Переглядів: 1959 | Додав: ВКарпатах | Дата: 19.11.2010 | Коментарії (1)

Я розрахувався з роботи на підприємстві 3 місяці, тому, але мені досі не виплатили заробітну плату через відсутність грошей на розрахунковому рахунку. Чи маю я право подати позовну заяву до суду?

Повний розрахунок з робітником, згідно зі ст. 116 Кодексу законів про працю України, має відбутися в день його звільнення. Про нараховані суми, належні працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган, повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум.
Відсутність грошей на розрахунковому рахунку фірми не вважається поважною причиною для затримки виплат.
Якщо остаточний розрахунок затримується, ви можете подавати на роботодавця до суду.
Категорія: Трудове право | Переглядів: 1552 | Додав: ВКарпатах | Дата: 19.11.2010 | Коментарії (0)

До якого віку дітям, які навчаються у вищих навчальних закладах, призначається пенсія у зв'язку із втратою годувальника?

Відповідно до ст. 36 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» № 1058 від 09.07.2003 р. пенсія у зв'язку із втратою годувальника призначається дітям померлого годувальника, які не досягли 18 років.
Зазначена пенсія також призначається дітям, які навчаються (з часу зарахування, коли починається навчальний рік) за денною формою навчання у вищих навчальних закладах І—IV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах,— до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.
Пенсія по втраті годувальника студентам виплачується упродовж навчання (і під час канікул).
Двічі на рік на початку кожного семестру до місцевого пенсійного органу надається довідка з навчального закладу про те, що особа навчається на денній формі навчання.

Категорія: Соціальне забезпечення | Переглядів: 11556 | Додав: ВКарпатах | Дата: 19.11.2010 | Коментарії (7)

Чи маю я право отримати путівку на оздоровлення та лікування до санаторію як постраждалий внаслідок Чорнобильської катастрофи І категорії?

Відповідно до постанови Кабінету Мініметрів України № 800 від 16.05.2000 р. «Про затвердження Положення про організацію оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» передбачено організацію щорічного оздоровлення (санаторно-курортного лікування та відпочинку) громадян, визнаних постраждалими відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Оздоровлення проводиться у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах, профілакторіях, оздоровчих комплексах готельного типу, на базах відпочинку, туристичних базах, розташованих в екологічно чистій місцевості.
Районна державна адміністрація визначає мережу закладів (диспансери, поліклініки, стаціонари, центри, спеціалізовані відділення тощо), що організовують і проводять щорічну диспансери ... Читати далі »

Категорія: Соціальне забезпечення | Переглядів: 2011 | Додав: ВКарпатах | Дата: 19.11.2010 | Коментарії (0)

Чи має право працівник підприємства працювати за сумісництвом та договором підряду?
Для того, щоб працювати за сумісництвом, працівник повинен написати заяву, а роботодавець — оформити наказ про його прийняття на відповідну посаду. Посада, яку працівник бажає обійняти (хоч і за сумісництвом), має бути вакантною. Якщо потрібної вакансії немає, її необхідно створити відповід¬ним наказом та унести зміни до штатного розпису.
За сумісництвом наймана особа працює на підставі окремого трудового договорую.
Підприємство може укласти договір підряду як зі штатним працівником у його неробочий час, так і зі сторонньою особою.
У такому разі не потрібно дотримуватися режиму роботи. На умовах цивільно-правового договору виконавець самостійно розподіляє своє навантаження для виконання роботи.
Підприємству-замовнику достатньо встановити фіксовану суму винагороди за виконану роботу.
Категорія: Трудове право | Переглядів: 1817 | Додав: ВКарпатах | Дата: 19.11.2010 | Коментарії (0)

На яких підставах реєструються транспортні засоби, що належать фізичним особам, і протягом якого строку вони повинні бути зареєстровані?

Транспортні засоби реєструються за юридичними та фізичними особами в реєстраційно-екзаменаційних підрозділах Державтоінспекції. Транспортні засоби, що належать декільком фізичним або юридичним особам (співвласникам), за їх письмовою заявою реєструються за однією з таких осіб.
У разі відсутності одного із співвласників державна реєстрація транспортних засобів проводиться на підставі його письмової заяви.
Транспортні засоби, що належать фізичним особам — підприємцям, реєструються за ними як за фізичними особами.
Власники транспортних засобів та особи, що експлуатують такі засоби на законних підставах, або їх представники зобов'язані зареєструвати (перереєструвати) транспортні засоби протягом десяти діб після придбання (одержання) або митного оформлення, або тимчасового ввезення на територію України, або виникнення обставин, що є ... Читати далі »

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 1861 | Додав: ВКарпатах | Дата: 19.11.2010 | Коментарії (0)

Я одинока мати 3-х неповнолітніх дітей. Працюю на підприємстві 8 місяців. Чи маю я право на основну і додаткову повні відпустки?

Щоб узяти основну і додаткову відпустки повної тривалості, у перший рік роботи треба відпрацювати на підприємстві не менше 6 місяців.
А щорічні відпустки за другий та наступні роки роботи можуть бути надані будь-коли за графіком.
Основна щорічна відпустка надається працівникам тривалістю не менш як 24 календарні дні за відпрацьований робочий рік, який відлічується з дня укладення трудового договору.
Відповідно до ст. 19 Закону України «Про відпустки» право на щорічну додаткову оплачувану відпустку тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів мають:
 жінки, котрі мають двох і більше дітей віком до 15 років;
 жінки, у яких є дитина-інвалід;
 жінки, що усиновили дитину;
 одинокі матері;
 особи, що взяли дитину під опіку;
 один із прийомних батьків.
За наяв ... Читати далі »

Категорія: Соціальне забезпечення | Переглядів: 3755 | Додав: ВКарпатах | Дата: 19.11.2010 | Коментарії (1)

У який строк може бути накладено стягнення за адміністративне правопорушення та відшкодування заподіяної шкоди?

Згідно із ст. 38 Кодексу про адміністративні правопорушення України адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через 2 місяці з дня вчинення правопорушення, а при тривалому правопорушенні — не пізніш як через 2 місяці з дня його виявлення, за винятком випадків, коли справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу підвідомчі суду (судді).
Якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через 3 місяці з дня вчинення правопорушення, а при тривалому правопорушенні — не пізніш як через 3 місяці з дня його виявлення.
У разі відмови в порушенні кримінальної справи або закриття кримінальної справи, але при наявності в діях порушника ознак адміністративного правопорушення адміністративне стягнення може бути накладено не ... Читати далі »

Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 1454 | Додав: ВКарпатах | Дата: 19.11.2010 | Коментарії (0)

Я працюю за трудовим договором і на підставі цивільно-правового договору. Чи повинен вестись табель обліку використання робочого часу?
Згідно з чинним законодавством виконання робіт може здійснюватись як на підставі трудового, так і на підставі цивільно-правового договорів.
За трудовим договором працівник приймається на роботу (посаду), включену до штатного розпису підприємства, для виконання певної роботи (певних функцій) за конкретною кваліфікацією, професією, посадою; працівнику гарантуються заробітна плата, встановлені трудовим законодавством гарантії, пільги, компенсації; працівник підпорядковується правилам внутрішнього трудового розпорядку.
За трудовою угодою — договором підпряду, яким фактично є трудова угода, оплачується не процес праці, а її результати, і оплата визначається, як правило, після закінчення роботи та оформляється актами приймання-здавання виконаних робіт, на підставі яких провадиться їх оплата.
Порядок укладення цивільно-правов ... Читати далі »
Категорія: Трудове право | Переглядів: 3942 | Додав: ВКарпатах | Дата: 19.11.2010 | Коментарії (0)


Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz