"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2011 » Лютий » 26 » Відповідальність за насилля в сімї

17:55
Відповідальність за насилля в сімї
Мій чоловік застосовує до мене і дітей фізичне насильство, переслідує нас. Чи можна притягнути його до відповідальності?

Згідно з Законом України «Про попередження насиль¬ства в сім'ї» № 2789 від 15.11.2001 р. насильством у сім'ї є будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічно¬го чи економічного спрямування одного члена сім'ї по відношенню до іншого члена сім'ї, якщо ці дії порушують права і свободи члена сім'ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічно¬му здоров'ю.
Здійснення заходів з попередження насильства в сім'ї в межах наданих їм повноважень покладається на:
 відповідні підрозділи органів внутрішніх справ;
 органи опіки і піклування;
 спеціально уповноважений орган виконавчої влади з пи¬тань попередження насильства в сім'ї.
Підставою для вжиття заходів з попередження насиль¬ства в сім'ї слугує написана вами заява на вжиття заходів з попередження насильства в сім'ї.
В органах міліції заходи щодо попередження насиль¬ства в сім'ї здійснюються службою дільничних інспекторів міліції та кримінальною міліцією у справах дітей, які вино¬сять офіційні попередження члену сім'ї про неприпустимість вчинення насильства в сім'ї і вживають відповідних заходів щодо припинення насильства.
Члену сім'ї, який вчинив насильство в сім'ї, виноситься офіційне попередження про неприпустимість вчинення на¬сильства в сім'ї, за умови відсутності в його діях ознак злочину.
Члени сім'ї, які вчинили насильство в сім'ї, несуть кримі¬нальну, адміністративну чи цивільно-правову відпові¬дальність.
Згідно зі ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення вчинення насильства в сім'ї, тобто умисне вчинення будь-яких дій фізичного, психологічного чи еко¬номічного характеру (застосування фізичного насильства, що не завдало фізичного болю і не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потер¬пілий має передбачене законом право) тягнуть за собою накладання штрафу від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 1 міся¬ця з відрахуванням 20 % заробітку, а в разі якщо за обста¬винами справи, з урахуванням особи порушника, застосу¬вання цих заходів буде визнано недостатнім,— адміністра¬тивний арешт на строк до 5 діб.

Категорія: Кримінальне право | Переглядів: 5828 | Додав: ВКарпатах | Теги: Відповідальність за насилля в сімї, чоловік бє дії | Рейтинг: 2.3/3
Всього коментарів: 6
6 Елена  
0
На территории Украины - центр социальной службы для семьи, детей и молодежи. или Отдел по делам молодежи (при городских исполкомах).

5 Сашок  
0
макс, справи щодо насильства в сім’ї (ст. 173-2 КУпАП) підвідомчі суддям судів першої інстанції.

4 Сашок  
0
Написати скаргу на дії працівника міліції (дільничного) прокурору, а там далі діяти в залежності від ситуації. А ще краще взагалі тікати з України, бо нам ще далеко до правової, а тим більше до соціальної держави.

3 Светлана  
0
Если вы стали жертвой семейного насилия, в первую очередь обращайтесь в следующие структуры:

• специально уполномоченный орган исполнительной власти по вопросам предупреждения насилия в семье;

• службу участковых инспекторов милиции и уголовную милицию по делам несовершеннолетних органов внутренних дел;

• органы опеки и попечительства;

• специализированные учреждения для жертв насилия в семье: кризисные центры для жертв насилия в семье и членов семьи, в отношении которых существует реальная угроза совершения насилия в семье (далее – кризисные центры); центры медико-социальной реабилитации жертв насилия в семье;

• органы исполнительной власти, органы местного самоуправления; предприятия, учреждения и организации независимо от формы собственности, объединения граждан, а также отдельные граждане могут содействовать в осуществлении мер по предупреждению насилия в семье.

2 макс  
0
Чи можна подати зустрічну заяву про насильство в сімї (для доповнення своїх пояснень оскільки вони фактично не були враховані), якщо в першому разі було винесено рішення про відиовну справу. Чи будуть тоді повністю розглядати справу і чи можливе нейтральне рішення по цій справі. І хто на даний момент виносить рішення про стягнення: суд чи дільничний.

1 Тетяна  
0
Підкажіть, будь ласка, куди звертатись по допомогу у разі насильства в сімї? Якщо виклаємо міліцію - ніхто не приїжджає, мовляв, це ж сімя, помиряться. Лише на наступний день (у кращому випадку) приходить дільничий і дуже переконливо говорить про те, що складати протокол не має необхідності, бо це ні до чого не призведе? Що робити?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz