"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » Адміністративне право
Відповідно до частини 3 статті 8 Закону України "Про вищу освіту": "Спеціаліст - освітньо-кваліфікаційний рівень вищої освіти особи, яка на основі освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра здобула повну вищу освіту...", а частина 4 цього ж Закону зазначає: "Магістр - освітньо-кваліфікаційний рівень вищої освіти особи, яка на основі освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра здобула повну вищу освіту..." і "Підготовка фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня магістра може здійснюватися на основі освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста". Отже, при вступі до вузу для здобуття першої повної вищої освіти (на базі середньої, професійно-технічної), молоду людину беруть на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста чи бакалавра (не маючи права брати відразу на підготовку до рівня спеціаліста чи магістра, бо особа не має "ступеня" навіть бакалавра). Тому у студента, який бажає здобути рівень спеціаліста та/або магістра буде два, три (або чотири) окремих строки навчання, щ ... Читати далі »
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 1672 | Додав: ВКарпатах | Дата: 03.09.2010 | Коментарії (0)

Сплата податку з власників транспортних засобів – фізичних осіб.

Фізичні особи – власники автомобілів повинні пам’ятати, що згідно з вимогами ст.5 Закону №1963-XII від 11.12.91 р. «Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів» вони зобов’язані сплачувати транспортний податок не щокварталу, як юридичні особи, а виключно у таких випадках:
- перед першою реєстрацією в Україні;
- перед реєстрацією, перереєстрацією транспортних засобів;
- перед технічним оглядом щороку або один раз за два роки, але не пізніше першого півріччя року, в якому проводиться технічний огляд.
Статтею 5 Закону №1963-XII також визначено, що фізичні особи - платники податку зобов’язані пред’являти органам, що здійснюють першу реєстрацію в Україні, реєстрацію, перереєстрацію, зняття з обліку або технічний огляд транспортних засобів, квитанції або платіжні доручення про сплату податку за попередній (у разі здійснення сплати) та за поточний роки, а пл ... Читати далі »

Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 2171 | Додав: ВКарпатах | Дата: 01.09.2010 | Коментарії (0)

Я хочу продати свій автомобіль і оформити генеральну довіреність на покупця. Чи залишаюсь я власником автомобіля до його продажу? Як правильно оформити такий продаж?

Видача генеральної довіреності на продаж автомобіля покупцю не передбачає переходу права власності автомобіля йому. Ви залишаєтесь власником автомобіля до моменту його продажу і перереєстрації в органах ДАІ, а довіреністю ви лише уповноважуєте іншу особу вчиняти на свою користь певні дії, керувати вашим автомобілем, продати його, перереєструвати.
Довіреність на розпорядження автомобілем посвідчується нотаріусом за наявності таких документів: оригіналу паспорта та довідки про присвоєння ідентифікаційного номера довірителя (особи, яка видає довіреність), оригіналу свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (технічного паспорта).
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 2913 | Додав: ВКарпатах | Дата: 31.08.2010 | Коментарії (0)

Адміністративна відповідальність за неприбрану територію

Лист МВСУ від 22.07.2010 р. №10/5-4904 «Щодо обов’язку прибирати прилеглу територію»
МВС зазначає, що 16.02.2010 р. набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з відходами», яким на органи внутрішніх справ покладено здійснення контролю за утриманням у належній чистоті вулиць, прибудинкових територій і дворів у містах та інших населених пунктах, а також складання адміністративних протоколів за ст. 152 КУпАП (порушення держстандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів).
Правила різних населених пунктів мають індивідуальний характер, бо затверджуються на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради, але обов’язково відображають вимоги ст. 34 Закону «Про благоустрій населених пунктів».
До об’єктів благоустрою населених пунктів належать території підприємств, установ, організа ... Читати далі »

Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 2085 | Додав: ВКарпатах | Дата: 31.08.2010 | Коментарії (0)

Якщо особа є боржником перед фізичною (юридичною)особою, і є рішення суду на стягнення боргу. На яке моє особисте майно не може бути звернено стягнення за виконавчими документами?

Відповідно до ст. 50 Закону України «Про виконавче провадження» стягнення на майно боржника звертається в розмірах і обсягах, необхідних для виконання за виконавчим документом з урахуванням витрат на виконання та стягнення виконавчого збору. У випадках, коли боржник володіє майном спільно з іншими особами, стягнення звертається на його частку, що визначається судом за поданням державного виконавця.
Стягнення за виконавчими документами не може бути звернено на такі види майна та предмети, що належать боржникові на праві власності чи є його часткою у спільній власності, необхідні для боржника, членів його сім'ї та осіб, які перебувають на його утриманні:
Носильні речі та предмети домашнього вжитку, необхідні боржникові і особам, які перебувають на його утриманні:
- одяг — на кожн ... Читати далі »

Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 1653 | Додав: ВКарпатах | Дата: 18.07.2010 | Коментарії (0)

Згідно з Указом Президента України № 727/98 від 03.07.1998 р. «Про спрощену систему оподаткування, об¬ліку та звітності» (далі — Указ) спрощена система оподат¬кування, обліку та звітності запроваджується для таких суб'єктів малого підприємництва:
фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і у трудових відносинах з якими, включаючи членів їх сімей, протя¬гом року перебуває не більше 10 осіб та обсяг виручки яких від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за рік не перевищує 500 тис. грн.;
юридичних осіб — суб'єктів підприємницької діяльності будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, в яких за рік середньооблікова чисельність працюю¬
чих не перевищує 50 осіб і обсяг виручки яких від реалі¬зації продукції (товарів, робіт, послуг) за рік не перевищує 1 млн. грн.
Середньооблікова чисельність працюючих для суб'єктів малого підприємництва визначається за методикою, зат¬вердженою органами статистики, ... Читати далі »
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 2300 | Додав: ВКарпатах | Дата: 12.07.2010 | Коментарії (0)

Зміст і форма постанови нотаріуса про відмову у вчиненні нотаріальної дії. - “Який порядок оформлення відмови нотаріуса про вчинення нотаріальної дії?”; - “Якщо нотаріус виніс постанову, який її зміст, та яким нормативно-правовим актом України такий документ передбачений?”. Відповідно до статті 49 Закону України "Про нотаріат", пункту 32 Інструкції “Про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України”, на вимогу особи, якій відмовлено у вчиненні нотаріальної дії, нотаріус або посадова особа, яка вчиняє нотаріальні дії, зобов'язані викласти причини відмови в письмовій формі і роз'яснити порядок її оскарження. Про відмову у вчиненні нотаріальної дії нотаріус протягом трьох робочих днів виносить відповідну постанову. У постанові про відмову вказуються: - дата винесення постанови; - прізвище, ініціали нотаріуса, який виніс постанову, найменування та адреса державної нотаріальної контори або найменування нотаріального округу та адреса розташування робочого місця пр ... Читати далі »
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 3958 | Додав: ВКарпатах | Дата: 03.07.2010 | Коментарії (0)

Згідно новим правилам оформлення реєстрації або перереєстрації транспортних засобів, у відповідні талони вже не можна вписувати в техпаспорт родичів. Згідно Ухвали Кабміну №1371 від 23.12.2009 року, що внесено зміни в «Порядок реєстрації транспортних засобів». Відтепер власникові ТС для надання права на управління своїм особистим транспортом іншим фізичним особам, у тому числі і найближчим родичам, буде необхідно оформити на них тимчасовий реєстраційний талон або нотаріальну довіреність. Термін дії даних документів визначає господар ТС, указуючи його в заяві, і дійсні вони тільки за наявності основного свідоцтва про реєстрацію (техпаспорти власника).
Ця зміна обумовлена тим, що на підставі даних, які вписувалися в свідоцтво про реєстрацію, складно було отримати повноцінну інформацію про людину, якій надавалося право управління. Та і графа «Особливі відмітки», куди вносилися подібні записи, головним чином орієнтована на службову інформацію, як те: наявність кредиту на ТС, номер і ... Читати далі »
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 1902 | Додав: ВКарпатах | Дата: 21.06.2010 | Коментарії (0)

ОФОРМЛЕННЯ МАТЕРІАЛІВ ПРО АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ ОРГАНАМИ ДЕРЖАВНОЇ ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ

Наказом Державної податкової адміністрації України № 585 від 28.10.2009 р. затверджено Інструкцію з оформлення органами державної податкової служби матеріалів про адміністративні правопорушення.
Цю Інструкцію розроблено відповідно до вимог Кодексу про адміністративні правопорушення України (далі — КпАП), Закону України «Про державну податкову службу в Україні» та інших нормативно-правових актів і встановлено порядок оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення в органах державної податкової служби, а також процедуру складання протоколів про адміністративні правопорушення, розгляду справ про адміністративні правопорушення органами державної податкової служби, ведення діловодства у справах про адміністративні правопорушення, а також забезпечення належного розгляду скарг на постанови по справах про адміністративні правопорушення.
Відповідно до ст. 9 КпАП адмін ... Читати далі »

Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 3697 | Додав: ВКарпатах | Дата: 11.06.2010 | Коментарії (0)

У магазині, де я купую продукти, касир не роздруковує чеки. Чи може він бути притягнутий до відповідальності? Згідно з Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» № 265/9-ВР від 06.07.1995 р. суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі при продажу товарів у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов'язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки з роздрукуванням відпові­дних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій. До суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за рішенням відповідних органів державної податкової служби України застосовуються фінансові санкції, у разі нероздрукування відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції або проведення її без використання розрахункової книжки. ... Читати далі »
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 1513 | Додав: ВКарпатах | Дата: 11.06.2010 | Коментарії (0)

« 1 2 3 4 »

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz