"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » Архів матеріалів
Порядок припинення підприємницької діяльності фізособи-СПД: роз’яснює Держкомпідприємництво

Лист Держкомпідприємництва від 07.02.2011 р. №1207 «Про надання роз’яснення»
Держкомпідприємництво роз’яснило порядок припинення підприємницької діяльності фізособи-підприємця.

Статтею 5 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» визначено, що держреєстрація фізосіб-підприємців проводиться держреєстратором виключно у виконавчому комітеті міської ради міста обласного значення або у держадміністраціях за місцем проживання фізособи-підприємця.

Зазначимо, що інформація про прийняття фізособою рішення щодо припинення підприємницької діяльності підлягає обов’язковому опублікуванню у спеціалізованому друкованому ЗМІ (ч. 1 ст. 22 Закону) протягом 10 р. д. з моменту внесення відповідного запису до ЄДР.

Для внесення до ЄДР запису про рішення фізособи-підприємця щодо припинення нею підприємницької діяльності така фізособа (уповноважена особа) повин ... Читати далі »

Категорія: Трудове право | Переглядів: 2697 | Додав: ВКарпатах | Дата: 15.05.2011 | Коментарії (0)

Как отчитываться в налоговой предпринимателю

Какие отчеты должен подавать предприниматель – физическое лицо в 2011 году.

По новому Налоговому кодексу предприниматели - физические лица (ФОП) должны сдавать следующие отчеты:

1. Персонификация - в Пенсионный фонд

2. Декларация налогового агента о налоге с доходов физических лиц

3. Декларация физического лица-предпринимателя

ДО 1 АПРЕЛЯ: Персонификация - отчет в Пенсионный фонд

Предприниматели подают отчёт по единому взносу 1 раз в год, до 1 апреля года, следующего за отчётным.

Напомним, что персонификацию с 1 января 2011 года сдают все ФЛП - независимо от системы налогоболожения.

Минусом отчета в Пенсионный фонд является то, что сдавать его надо самостоятельно. Кроме отчета (в двух экземплярах), необходимо иметь копии всех квитанций об уплате единого налога за все периоды 2010 года и квитанции об уплате взноса в Пенсионный фонд за 3-4 кварталы 2010 года)

Напомним, что физлица-предприниматели на упро ... Читати далі »

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 2076 | Додав: ВКарпатах | Дата: 15.05.2011 | Коментарії (0)

ДПАУ роз’яснила особливості плати за землю фізособами

Лист ДПАУ від 02.03.2011 р. №5909/7/17-0317 «Про плату за землю з фізичних осіб»
ДПАУ роз’яснила питання щодо плати за землю з фізосіб.

У пункті 2 ст. 286 Податкового кодексу зазначено, що платники плати за землю (крім фізосіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і до 1 лютого поточного року подають відповідному органу ДПС за місцезнаходженням ділянки податкову декларацію на поточний рік за встановленою формою, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. При цьому згідно зі ст. 287 Податкового кодексу власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності чи права користування ділянкою.

Відповідно до п. 2 ст. 287 Податкового кодексу облік фізосіб — платників податку і нарахування відповідних сум проводяться щороку до 1 травня.

ПЗ щодо плати за землю, визначене у податковій декларації на поточний рік, сплачується рівними частками власниками ... Читати далі »

Категорія: Земельні правовідносини | Переглядів: 1870 | Додав: ВКарпатах | Дата: 15.05.2011 | Коментарії (0)

Как осуществить переход с единого налога на общую систему налогообложения?

Как частному предпринимателю правильно осуществить переход с единого налога на общую систему налогообложения? Какие при этом используются нормативные документы? Необходимо ли при таком переходе уплачивать НДС на имеющиеся остатки товара? Ответы на эти и другие вопросы дает издание "ЮРИСТ & ЗАКОН".

Отказ от упрощенной системы налогообложения и переход (возврат) на общую систему налогообложения, согласно абзацу 7 п. 4 Указа Президента "Об упрощенной системе налогообложения, учета и отчетности субъектов малого предпринимательства" (далее - Указ), предприниматели могут осуществлять с начала следующего отчетного периода (квартала). Для этого им необходимоподать заявление об отказе от упрощенной системы налогообложения в органы ГНС не позже чем за 15 дней до окончания предварительного отчетного (налогового) периода. То есть, для того, чтобы перейти на общую систему налогообложения с 1 апреля 2011 года (дата на ... Читати далі »

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 2496 | Додав: ВКарпатах | Дата: 15.05.2011 | Коментарії (0)

Розділ 6. Договори поруки.
1. З метою забезпечення виконання зобов’язань Відповідача-1 за Рамковою угодою-1 та відповідно до умов Кредитного договору-1 між Відповідачем-2 та Бомко Тетяною Володимирівною (надалі - Позивач), був укладений договір Поруки № 0515-ДП від 01.11.2006 р. (надалі – Договір поруки-1).
2. З метою забезпечення виконання зобов’язань Відповідача-1 за Рамковою угодою-1 та відповідно до умов Кредитного договору-2 між Відповідачем-2 та Позивачем був укладений договір Поруки № 0515-ДП-1 від 03.11.2006 р. (надалі – Договір поруки-2).
3. З метою забезпечення виконання зобов’язань Відповідача-1 за Рамковою угодою-1 та відповідно до умов Кредитного договору-… між Відповідачем-2 та Позивачем був укладений договір Поруки № 0515-ДП-2 від …………….. р. (надалі – Договір поруки-3).
4. З метою забезпечення виконання зобов’язань Відповідача-1 за Рамковою угодою-1 та відповідно до умов Кредитного договору-… між Відповідачем-2 та Позивачем був укладений догов ... Читати далі »
Категорія: Спадкове право | Переглядів: 1353 | Додав: ВКарпатах | Дата: 15.05.2011 | Коментарії (0)

Нові тарифи на електроенергію.

Постанова НКРЕ від 17.03.2011 р. №343 «Про зміну тарифів на електричну енергію, що відпускається населенню і населеним пунктам, та затвердження Змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам», набере чинності з 01.04.2011 р., але не раніше дня офіційного опублікування
НКРЕ внесла зміни до Тарифів на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам, затверджених постановою від 10.03.99 р. №309 (у редакції постанови НКРЕ від 13.01.2011 р. №8), виклавши їх в новій редакції (з тарифами на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам, ви можете ознайомитись тут: http://www.nerc.gov.ua).
Крім того, НКРЕ внесла зміни і до Порядку застосування тарифів на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам, затвердженого постановою НКРЕ від 10.03.99 р. №309 (у редакції постанови НКРЕ від 10.07.2002 р. №758).
Так, відпуск електроенергії населе ... Читати далі »

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 2168 | Додав: ВКарпатах | Дата: 21.04.2011 | Коментарії (0)

Чи може фізична особа - СПД-«єдиноподатник» додатково працювати найманим працівником

Згідно зі ст. 128 Господарського кодексу України громадянин визнається госпсуб'єктом у разі здійснення ним підприємницької діяльності за умови держреєстрації його як підприємця без статусу юрособи. Громадянин може здійснювати підприємницьку діяльність: безпосередньо як підприємець або за допомогою створюваного ним приватного підприємства, з або без залучення найманої праці; самостійно або спільно з іншими особами.
У рамках своєї підприємницької діяльності фізособа укладає цивільно-правові договори відповідно до ЦКУ, при укладанні яких виконавець не є найманим працівником (і на нього не поширюються правила внутрішнього трудового розпорядку підприємства), а виконує роботу на свій ризик.
Тобто фізособа-СПД, зареєстроване у встановленому порядку, є самозайнятою особою. Під терміном «самозайнята особа» слід розуміти платника, що є фізособою-СПД чи здійснює незалежну професійну діял ... Читати далі »

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 1667 | Додав: ВКарпатах | Дата: 18.04.2011 | Коментарії (0)

Сума добових визначається за наказом про відрядження

Які підтвердні документи необхідні для включення сум добових до складу витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування в разі відрядження працівника у ІІ кварталі?
Відповідно до пп. 140.1.7 п. 140.1 ст. 140 розділу ІІІ Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. №2755-VI (далі — Податковий кодекс) при визначенні об’єкта оподаткування враховуються витрати на відрядження фізичних осіб, зокрема витрати, не підтверджені документально, на харчування та фінансування інших власних потреб фізичної особи (добові витрати), понесені у зв’язку з таким відрядженням у межах території України, але не більш як 0,2 розміру мінімальної заробітної плати, що діяв для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, в розрахунку на добу, а для відряджень за кордон — не вище 0,75 розміру мінімальної заробітної плати, що діяв для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, в розрахунку на добу.

Сума добови ... Читати далі »

Категорія: Трудове право | Переглядів: 4819 | Додав: ВКарпатах | Дата: 18.04.2011 | Коментарії (0)

Хворіти можна лише кожному другому

Із захворілих в першому кварталі (у період загострення сезонних захворювань) українців, які працюють, приблизно половині не заплатили за листками непрацездатності досі. В ряді областей (зокрема, Луганській та Харківській) отримати свої гроші людям не вдається. Не допомагають ні заяви чиновників з Мінпраці і соцполітики про відсутність проблем з коштами, ні розпіарені Положення про новий порядок виплати лікарняних.

Одна з головних причин затримки із соціальними виплатами, на думку експертів, - покриття дефіциту Пенсійного фонду за рахунок коштів соціального призначення (соцстрахування). За найскромнішими підрахунками, ціна питання - понад 400 млн. грн. Саме цю суму називають чиновники, коли говорять про борги перед бюлетенями співробітниками. Представники профспілкових організацій стверджують, що сума боргу вчетверо більша.

Неправильні хворі

Першими з проблемою нарахування та виплати за лікарняними листками зіткнулися ... Читати далі »

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 1473 | Додав: ВКарпатах | Дата: 18.04.2011 | Коментарії (0)

Договір дарування

Розяснює Мін’юст...
За договором дарування одна сторона (дарувальник) передає або зобов’язується передати у майбутньому іншій стороні (обдаровуваному) безоплатно майно (дарунок) у власність (пункт 1 статті 717 ЦК України).

Як зазначалося, договір дарування є безоплатним, тому дарувальник не має права вимагати від обдаровуваної особи зустрічних дій майнового або немайнового характеру. Договір дарування, укладений з порушенням вимог закону про безоплатність передання іншій стороні майна у власність, є нікчемним.

Предметом договору дарування може бути будь-яке майно (як індивідуально визначені речі, так і речі, визначені родовими ознаками), не вилучене з товарообороту і яке може бути у власності особи, якій воно дарується. Згідно статті 718 ЦК України дарунком можуть бути рухомі речі, в тому числі гроші та цінні папери, а також нерухомі речі. Дарунком можуть бути також майнові права, якими уже володіє дарувальник, або які можуть виникнути в майбутньому ... Читати далі »

Категорія: Спадкове право | Переглядів: 3557 | Додав: ВКарпатах | Дата: 18.04.2011 | Коментарії (0)

« 1 2 3 4 ... 28 29 »

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz