"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2011 » Травень » 15 » Як підприємцю пережити перевірки силових структур

15:57
Як підприємцю пережити перевірки силових структур
Як підприємцю пережити перевірки силових структур (Поради юриста)

Найбільш часто підприємці стикаються з перевірками таких силових структур, як міліція, прокуратура, СБУ.
Перевірки органами міліції регулюються спеціальними законами у сфері діяльності правоохоронних органів, які визначають їх повноваження. Повноваження міліції прописано в законах, але іноді доходить до того, що підприємець стикається зі схемою чесного відбору грошей.
Будь-який перевіряючий силових структур перед перевіркою зобов'язаний пред'явити такі документи: службове посвідчення, документ, що засвідчує право посадової особи на певні дії, питання, за якими буде проводитися перевірка, направлення, підписане начальником служби або заступником.
При перевірках працівникам фірм рекомендується повідомляти тільки прізвище, ім'я та посаду, так як будь-яка інша інформація може бути використана проти них.
Ви маєте право після ознайомлення з документами перевіряючого, щоб переконається в правомірності перебування особи на підприємстві, звернутися в організацію перевіряючого. Це дасть можливість уточнити, чи діє співробітник у своїй компетенції.
Перевіряючий може попросити документи для перевірки. Для цього в офісі потрібно мати копії документів та ліцензії, завірені нотаріусом. Також необхідно подбати про місце, де будуть зберігатися оригінали, краще, якщо це буде не офіс.
Прохання про пред'явлення оригіналів документів для огляду повинне бути обґрунтоване і надане в письмовому вигляді. Тимчасове вилучення документів можливе тільки при відповідній постанові суду, слідчого, митного контролю. Повне вилучення - при ухвалі суду.
У разі грубих порушень перевіряючим, підприємцю необхідно звернутися по телефону регіонального центру підтримки підприємців.
Якщо з перевіряючим все нормально, і після перевірки він виявив яке-небудь порушення, то далі буде складено протокол про порушення. Його можна оскаржити, але тільки якщо є впевненість у своїй правоті. Практика показує, що оскарження приносять невеликі результати.
Адекватне реагування на перевірку дасть можливість відстрочити візит представника силових структур або його виключити.

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 1656 | Додав: ВКарпатах | Теги: Як підприємцю пережити перевірки си | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz