"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2011 » Березень » 23
Чи мають право «судовиконавці» за борг, що виникли через несплату компослуг забрати єдине належне мені майно - квартиру?
Раніше за законом виконавець мав право з'ясувати, чи є у боржника грошові кошти. Якщо грошей немає, то наступними на черзі є особисте майно, автомобіль, дача і лише останніми в списку значилися квартира або будинок. Причому боржник міг на свій розсуд запропонувати майно для конфіскації. За новим законом рішення приймає виконавець. І якщо в радянські часи в першу чергу намагалися стягнути борг за рахунок заробітної плати, то відтепер це джерело відшкодування перемістилося на останню позицію. Пріоритетною ж стала конфіскація найбільш ліквідного майна.
На даний час людина, що заборговував більше 10 тисяч гривень, ризикує втратити квартиру, навіть якщо це його єдине житло. За умови, коли сума боргу не перевищує десять мінімальних зарплат (з 1 квітня це 9 тисяч 600 гривень), звертати стягнення на єдине житло боржника і ділянка землі, на якій воно знах ... Читати далі »
Категорія: Житлове право | Переглядів: 2007 | Додав: vovkandriy | Дата: 23.03.2011 | Коментарії (0)

НОВА ПРОЦЕДУРА ПРИМУСОВОГО ВИКОНАННЯ РІШЕНЬ СУДІВ

З 8 березня 2011 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про виконавче провадження» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб)».
Цим Законом викладається в новій редакції Закон України «Про виконавче провадження», вносяться зміни до таких кодексів України як Цивільний процесуальний, Господарський процесуальний, Адміністративного судочинства, Кримінальний, Кримінально-процесуальний та інших, а також до законів України «Про державну виконавчу службу», «Про банки і банківську діяльність» тощо в частині вдосконалення процедури примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) та підвищення правового і соціального статусу працівників органів державної виконавчої служби.
Зокрема новою редакцією Закону змінюється роль боржника у виконавчому провадженні. Тоді як попередня ... Читати далі »

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 1752 | Додав: vovkandriy | Дата: 23.03.2011 | Коментарії (0)

ПЛАТА ЗА ЗЕМЛЮ ВІДПОВІДНО ДО ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ

Завдяки нещодавно прийнятому Податковому кодексу існуюча система оподаткування України зазнала чималих змін. Майже всі нововведення та коригування набули чинності з 1 січня 2011 року, отже, ми вже ступили перший крок в оновлене податкове законодавство, і будемо поступово розширювати та відточувати свої знання щодо податкових нововведень.

Серед значної низки нормативних актів, що втратили чинність з 01.01.2011 р. - Закон України "Про плату за землю" N 378/96-ВР від 19.09.96 р. На заміну зазначеному закону в Податковому кодексі передбачено розділ XIII, повністю присвячений такому загальнодержавному податку, як ПЛАТА ЗА ЗЕМЛЮ.

Змін порівняно з раніше існуючим механізмом стягнення даного податку не дуже багато, але ті, що є, – суттєві. Але про все по порядку.

ЩО ТАКЕ ПЛАТА ЗА ЗЕМЛЮ, ТА ХТО МАЄ ЇЇ СПЛАЧУВАТИ

По-перше, зазначимо, що, як і раніше, плата за землю відноситься до загальнодержавних подат ... Читати далі »

Категорія: Земельні правовідносини | Переглядів: 7999 | Додав: vovkandriy | Дата: 23.03.2011 | Коментарії (0)

Як реалізувати право на безоплатну приватизацію землі

Громадяни мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності:
— для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах — не більше 0,25 га, в селищах — не більше 0,15 га, в містах — не більше 0,10 га;
— для ведення особистого селянського господарства — не більше 2 га;
— для ведення садівництва — не більше 0,12 га;
— для будівництва індивідуальних гаражів — не більше 0,01 га.
Громадяни, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної чи комунальної власності для ведення фермерського господарства, ведення особистого селянського господарства, ведення садівництва, будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки), індивідуального дачного будівництва, будівництва індивідуальних гаражів у ... Читати далі »
Категорія: Земельні правовідносини | Переглядів: 2084 | Додав: vovkandriy | Дата: 23.03.2011 | Коментарії (0)


Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz