"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2010 » Серпень » 31 » Добудова балкону

00:43
Добудова балкону
В місті сьогодні дуже поширена практика добудовувати балкони, особливо на перших поверхах будинків. Це можна робити?
На мою думку це незаконно, адже через таке перепланування може погіршитись життя сусідів по багатоповерхівці. На такі зміни необхідна велика кількість дозволів. При цьому кожен будує на свій смак, виходячи із своїх можливостей. Будинок має негарний вигляд. Крім того, порушуються права сусідів по будинку, що породжує масу скарг. Наприклад, підводять добудовані балкони до підвіконня другого поверху, а це заборонено. Адже тоді сміття, сніг, вода лежать на підвіконнях квартир, які містяться над прибудовою. Це неприємно, крім того, улітку метал або руберойд сильно нагріваються, стає спекотно й у квартиру другого поверху надходить неприємний запах замість свіжого повітря.

Чи прибудований до квартири балкон належить до загальної площі квартири? Чи потрібно сплачувати кошти за користування ним?
Згідно зі статтею 66 Житлового кодексу, плата за користування житлом (квартирна плата) обчислюється, з огляду на загальну площу квартири (одноквартирного будинку).
Згідно зі статтею 67 цього кодексу плата за комунальні послуги (водопостачання, газ, електрична, теплова енергія та інші послуги) береться, крім квартирної плати, за затвердженими в установленому порядку тарифами.
Згідно з додатком В до ДБН В.2.2-15-2005 "Житлові будинки. Основні положення", загальну площу квартири як суму площ усіх приміщень квартири (за винятком вхідних тамбурів в одноквартирних будинках), вбудованих шаф та літніх приміщень підраховано із такими знижувальними коефіцієнтами:
— - для балконів і терас - 0,3
— - для лоджій - 0,5
— - засклених балконів - 0,8
— - веранд, засклених лоджій, холодних комор - 1.0
Оскільки ви приєднали до квартири балкон, загальна площа квартири збільшилася на площу балкону (з відповідним коефіцієнтом).
Згідно з пунктом 2 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання гарячої і холодної води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів від 21.07.2005 року № 630, опалювана площа квартири -загальна площа квартири без урахування площі лоджій, балконів, терас.
Тож ви маєте сплачувати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і за комунальні послуги з огляду на нову загальну площу квартири, окрім послуг з централізованого опалення, які розраховуються залежно від опалюваної площі квартири.

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 7796 | Додав: ВКарпатах | Теги: добудова балкону, балкон добудова | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 3
3 Борис  
0
Добрий день. Я хочу живу на 1-му пов. багатоквартирного будинку, хочу добудувати балкон біля кухні. Якщо балкон не суміжний з квартирами сусідів, не порушуються їхні права. В яких саме сусідів потрібно отримати дозвіл? (з однієї сторони сусідів відділяє підїзд, а з іншої строни - кімната моєї квартири)

2 Настя  
0
ми живемо на 2 поверси 3-ох поверхового будинку. Продовжили иснуючий балкон на 2 метри. Сусиди з 1-го поверху дали дозвил, сусиди з 3-го поверху пишуть на нас скаргу. як нам узаконити добудову?

1 Василь  
0
Ви сказали: Згідно з пунктом 2 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання гарячої і холодної води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів від 21.07.2005 року № 630, опалювана площа квартири -загальна площа квартири без урахування площі лоджій, балконів, терас.
Тож, сплачувати за централізоване опалення, гарячу та холодну воду и водовідведення потрібно лише за ту частину квартири, як була до добудови балкону чи лоджіі.
Далі Ви кажете: Тож ви маєте сплачувати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і за комунальні послуги з огляду на нову загальну площу квартири, !ОКРІМ ПОСЛУГ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ОПАЛЕННЯ!, які розраховуються залежно від опалюваної площі квартири.
Але потрібно не платити не лише за послуги з центр. опалення, але й за гарячу та холодну воду и водовідведення !!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz