"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2010 » Липень » 18 » Віжчужуємо майно

16:55
Віжчужуємо майно
Якщо особа є боржником перед фізичною (юридичною)особою, і є рішення суду на стягнення боргу. На яке моє особисте майно не може бути звернено стягнення за виконавчими документами?

Відповідно до ст. 50 Закону України «Про виконавче провадження» стягнення на майно боржника звертається в розмірах і обсягах, необхідних для виконання за виконавчим документом з урахуванням витрат на виконання та стягнення виконавчого збору. У випадках, коли боржник володіє майном спільно з іншими особами, стягнення звертається на його частку, що визначається судом за поданням державного виконавця.
Стягнення за виконавчими документами не може бути звернено на такі види майна та предмети, що належать боржникові на праві власності чи є його часткою у спільній власності, необхідні для боржника, членів його сім'ї та осіб, які перебувають на його утриманні:
Носильні речі та предмети домашнього вжитку, необхідні боржникові і особам, які перебувають на його утриманні:
- одяг — на кожну особу, одне літнє або осіннє пальто, одне зимове пальто або кожух, один зимовий костюм (для жінок — два зимових плаття), один літній костюм (для жінок — два літніх плаття), головні убори по одному на кожний сезон; для жінок, крім того, дві літні хустки, одна тепла хустка (або шаль) та інший одяг, зношений більш, як на 50 %;
- взуття у кількості по одній парі літнього, осіннього, зи¬мового та інше взуття, зношене більш, як на 50 %;
- білизна у кількості двох змін на кожну особу;
- постіль (матрац, подушка, два простирадла, дві наво¬лочки, ковдра) і два особистих рушника на кожну особу;
- необхідний кухонний посуд;
- один холодильник на сім'ю;
- меблі — по одному ліжку та стільцю на кожну особу, один стіл, одна шафа на сім'ю (крім меблевих гарнітурів, на які може бути звернене стягнення);
- всі дитячі речі.
Продукти харчування, потрібні для особистого споживання боржнику, членам його сім'ї та особам, які перебувають на його утриманні, — на 3 місяці.
Паливо, потрібне боржникові, членам його сім'ї та особам, які перебувають на його утриманні, для готування їжі та обігрівання приміщення протягом 6 місяців.
Одна корова, а у разі відсутності корови — одна тели¬ця; коли немає ні корови, ні телиці — одна коза, вівця чи свиня — у осіб, які займаються сільським господарством.
Корм для худоби, який не підлягає вилученню в кількості, потрібній до початку вигону худоби на пасовище або до збору нових кормів.
Насіння, потрібне для чергових посівів (осіннього і весняною), та незнятий урожай - у осіб, які займаються сільським господарством (за винятком земельних ділянок, на які накладено сіяїнення).
Інструменти, необхідні для особистих професійних занять (швейні, музичні та інші).

Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 1651 | Додав: ВКарпатах | Теги: як забрати борг, відчуження майна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz