"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2010 » Липень » 3 » ПРО ВИДАЛЕННЯ ДЕРЕВ, КУЩІВ, ГАЗОНІВ У НАСЕЛЕНИХ ПУНКТАХ

00:17
ПРО ВИДАЛЕННЯ ДЕРЕВ, КУЩІВ, ГАЗОНІВ У НАСЕЛЕНИХ ПУНКТАХ
ПРО ВИДАЛЕННЯ ДЕРЕВ, КУЩІВ, ГАЗОНІВ У НАСЕЛЕНИХ ПУНКТАХ

Постановою Кабінету Міністрів України № 1045 від 01.08.2006 р. (із змінами та доповненнями) затверджено Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах (далі — Порядок), який визначає процедуру видалення дерев, кущів, газонів і квітників (далі — зелені насадження) на території населеного пункту.
Видалення зелених насаджень здійснюється у разі:
• реалізації генерального плану розвитку населеного пункту;
• реконструкції або капітального ремонту об'єкта благоустрою;
• знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більш як 5 см;
• ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту;
• відновлення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами;
• проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, на трансформаторній підстанції і розподільному пункті системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і кабельній електромережі;
• досягнення деревом вікової межі;
• провадження господарської діяльності на території розсадників з вирощування декоративних дерев та кущів;
• ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації.
Видалення зелених насаджень на території населеного пункту здійснюється за рішенням виконавчого органу міської, селищної, сільської ради (далі — компетентний орган) на підставі ордера.
Підставою для прийняття рішення компетентним органом є заява юридичної чи фізичної особи (далі заявник} про видалення зелених насаджень.
Компетентний орган протягом 3 днів після надходження заяви затверджує склад відповідної комісії, до складу якої включаються представники заявника, власника земельної ділянки (користувача), компетентного органу, а також інших заінтересованих організацій.
Комісія у 5-денний строк після її затвердження визначає стан зелених насаджень, розташованих на земельній ділянці, і складає акт обстеження тих насаджень, що підлягають видаленню, за зразком, який затверджено Міністерством будівництва України.
Акт складається у 4 примірниках і подається на погодження з територіальним органом Міністерства природи України у 3-денний строк. 3 примірники погодженого акта повертаються комісії, по одному з яких передаються власнику (користувачу) земельної ділянки і заявнику.
Голова комісії готує в 3-денний строк проект рішення компетентного органу про видалення зелених насаджень, в якому зазначаються дані про кількість зелених насаджень, що підлягають видаленню і що залишаються на земельній ділянці.
Компетентний орган у місячний строк після надходження зазначеного проекту приймає рішення про видалення зелених насаджень і наступного дня видає заявнику його копію для оплати відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню.
Ордер на видалення зелених насаджень компетентний орган видає не пізніше наступного робочого дня після подання заявником документа про сплату відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню.
Методику визначення відновної вартості зелених насаджень і зразок ордера затверджує Міністерство будівництва України.
Сплата відновної вартості зелених насаджень не проводиться у разі:
• реконструкції або капітального ремонту об'єкта благоустрою;
• знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а та¬кож самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більш як 5 см;
• ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту;
• відновлення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами;
• проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, на трансформаторній підстанції і розподільному пункті системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і кабельній електромережі;
• досягнення деревом вікової межі;
• провадження господарської діяльності на території розсадників з вирощування декоративних дерев та кущів;
• ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації;
• виконання робіт з будівництва пожежних депо, передбачених у Державній цільовій програмі підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу;
• будівництва культових будівель та будівель, необхідних для їх обслуговування, що здійснюється релігійними організаціями, статути (положення) яких зареєстровано в установленому законом порядку (за умови погодження такого будівництва з Міністерством природи України та Держкомнацрелігій).
Видалення аварійних, сухостійних і фаутних дерев на об'єкті благоустрою здійснює балансоутримувач на підставі акта обстеження зелених насаджень.
У процесі ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації, а також у разі, коли стан зелених насаджень загрожує життю, здоров'ю громадян чи майну громадян та/або юридичних осіб, видалення зелених насаджень здійснюється негайно з подальшим оформленням акта обстеження.
Видалення зелених насаджень на території меморіального комплексу та кладовищі здійснюється за рішенням балансоутримувача без сплати їх відновної вартості. На земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності, та на присадибній ділянці видалення зелених насаджень здійснюється за рішенням власника (користувача) земельної ділянки також без сплати їх відновної вартості.
Відновна вартість зелених насаджень, розташованих на земельній ділянці, що відведена в установленому порядку фізичній або юридичній особі, сплачується під час передачі такої ділянки у власність відповідної особи.

Категорія: Поради юриста | Переглядів: 3162 | Додав: ВКарпатах | Теги: видалення дерев, видалення кущів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 УЖКГ  
0
Добрый день! Подскажите, нужно ли проводить експертизу на проведение работ по сносу аварийных деревьев?

1 Ірина  
0
Доброго дня!
Маю наступне питання: у якому порядку видаляються плодово-ягідні дерева? Знаю, що дозвіл на їхнє видаленя непотрібний, але де це прописано, у якій постанові тощо?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz