"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2010 » Червень » 21 » Як розпізнати трудових шахраїв

01:50
Як розпізнати трудових шахраїв
Економічна криза, що спричинила різке скорочення кількості вакансій в українських компаніях, спровокувала появу достатньо нового для нашого ринку праці явища - трудового шахрайства. Зголоднілий хоч за якоюсь роботою претендент готовий приймати усі умови потенційного працедавця, аби отримати місце.
Ось тільки частенько після проходження усіх курсів і медоглядів, перерахування грошей "на подальші інструкції", відправки гігабайт "тестових матеріалів" і інш. і інш. кандидат залишається і без роботи, і без грошей.
Після цього зазвичай усі камені летять убік job - сайтів чи рекламних видань, що розмістили таке оголошення. Хоча часописи повідомляють читача, що відповідальність за достовірність інформації в рекламі чи оголошеннях несуть ті, хто їх подає.
Як побачити ознаки "шахрайського оголошення"?
Експерти виділяють низку основних ознак "шахрайського оголошення".
Перша. Передплата при працевлаштуванні. Компанія, що шанує себе, не стане просити переказати які-небудь кошти або сплатити витрати свого співробітника. Приміром, компанія пропонує роботу вдома по набору тексту або виготовленню біжутерії. Проте, перш ніж приступити до виконання обов'язків, претендента просять перерахувати певну суму для отримання подальших інструкцій або оплатити партію матеріалів для виготовлення продукції.
Друга. Вимога пройти обов'язкові платні курси (консультацію, навчання, медогляд) перед зарахуванням в штат компанії. Як і в першому випадку, такі "працедавці" є досить сумнівними, є велика вірогідність шахрайства.
Третя. Високий оклад при мінімумі вимог. Робота має бути оплачувана. Проте виникають небезпідставні сумніви, якщо за 4 години роботи оператором ПК компанія платитиме 500 у.о. на місяць.
Четверта. Оголошення, в яких відсутня назва компанії, оголошення з розмитими формулюваннями, які не дають чіткого розуміння про вакансію, що відкривається.
П’ята. Підозри викликає і присутність граматичних помилок в тексті. Таке оголошення про вакансію, очевидно, складено поспіхом і представляє компанію, що його подає, не з найкращого боку.
Категорія: Поради юриста | Переглядів: 1401 | Додав: ВКарпатах | Теги: трудові шахраї | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz