"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2010 » Червень » 11 » Оплата прибирання будинку

15:26
Оплата прибирання будинку
Чи повинні мешканці будинку платити за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій?
Відповідно до «Положення про порядок встановлення та закріплення меж прибудинкових територій існуючого житлового фонду та надання у спільне користування або спільну сумісну власність земельних ділянок для спорудження житлових будинків», затвердженого спільним наказом Держкомзему, Держжитлокомунгоспу, Державного комітету України у справах містобудування і архітектури і Фонду державного майна № 31/30/53/396 від 05.04.1996 р., прибудинковою територією є встановлена за проектом поділу території мікрорайону (кварталу) та проектом забудови земельна ділянка багатоквартирної не-садибної житлової забудови, яка необхідна для розміщення та обслуговування житлового будинку (будинків) і пов'язаних з ним господарських та технічних будівель і споруд.
Прибудинкова територія встановлюється для будинку (будинків) і не може виділятися для частини будинку (блоку, поверху, секції, квартир тощо).
Прибудинкова територія відповідно до державних будівельних правил включає: територію під житловим будинком (включаючи площу вимощення); проїзди та тротуари; озеленені території; ігрові майданчики для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку; майданчики для відпочинку дорослого населення, занять фізичною культурою; інші території, пов'язані з утриманням і експлуатацією будинків та інших, пов'язаних з ними об'єктів.
Послугою з утримання будинку, споруди та прибудинкової території є комплекс заходів, спрямованих на утримання в належному експлуатаційному стані конструктивних елементів будинку, його інженерного обладнання та внутірішньобудинкових мереж водо-, теплопостачання і водовідведення, забезпечення відповідного санітарного стану тощо.
Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» ці послуги як результат господарської діяльності спрямовані на задоволення потреби фізичної чи юридичної особи, а також вивезення побутових відходів.
Отже, послуги із утримання будинків та прибудинкових територій платні.
Категорія: Житлове право | Переглядів: 2158 | Додав: ВКарпатах | Теги: Оплата ЖКХ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Людмила  
0
якщо я мешкаю в будинку 10 років, а зовнішній вид споруди багатоквартирного будинку за ці всі роки все погіршується в звязку з тим, що комунальне підприємство не надає якісних послуг з утримання будинку можу я припинити платити квартирну плату, знаючи, що комунальне підприємство все одно не буде підтримувати споруду будинку, посилаючись, що мешканці будинку заборгували багато грошей

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz