"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2010 » Травень » 13 » Чорний список працедавців : як розпізнати трудових шахраїв

00:09
Чорний список працедавців : як розпізнати трудових шахраїв
Економічна криза, що спричинила за собою різке скорочення кількості вакансій в українських компаніях, спровокувала появу достатнього нового для нашого ринку праці явища - трудового шахрайства. Зголоднілий хоч по якійсь роботі претендент готовий приймати усі умови потенційного працедавця, аби отримати місце.
Ось тільки частенько після проходження усіх курсів і медоглядів, перерахування грошей "на подальші інструкції", відправки гігабайт "тестових матеріалів" і інш. і інш. кандидат залишається і без роботи, і без грошей.
Після цього зазвичай усі камені летять убік job -сайтів, що розмістили таке оголошення. Що підштовхнуло останніх ретельніше стежити за тим, що з'являється на їх ресурсах.
Як побачити ознаки "шахрайського оголошення"?-
Експерти виділяють шість основних ознак шахрайських оголошень.
Перший - передоплата при працевлаштуванні. Компанія, що "шанує себе, не стане просити переказати які-небудь кошти або сплатити витрати свого співробітника. Приміром, компанія пропонує роботу вдома по набору тексту або виготовленню біжутерії. Проте, перш ніж приступити до виконання обов'язків, претендента просять перерахувати певну суму для отримання подальших інструкцій або сплатити партію матеріалів для виготовлення продукції.
Також незаконними є вимоги пройти обов'язкові платні курси (консультацію, навчання, медогляд) перед зарахуванням в штат компанії. Як і в першому випадку, такі "працедавці" заносяться в чорний список і надалі не зможуть додавати свої вакансії на ресурс.
Ще одна ознака трудового шахрайства - високий оклад при мінімумі вимог. "Робота має бути оплачувана. Проте виникають небезпідставні сумніви, що за 4 години роботи оператором ПК компанія платитиме 750 у.о. в місяць.
Підозрілими є оголошення, в яких відсутня назва компанії, оголошення з розмитими формулюваннями, які не дають чіткого розуміння про вакансію, що відкривається.
Підозри викликає і присутність граматичних помилок в тексті. Така вакансія залишає враження складеній на швидку руку і представляє компанію, що розміщує її, не в кращому світлі.
Категорія: Трудове право | Переглядів: 2102 | Додав: ВКарпатах | Теги: шахрайство при працевлаштуванні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz