"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2010 » Травень » 13 » Шлюб з іноземцем за кордоном

00:07
Шлюб з іноземцем за кордоном
І. Перелік документів, необхідних для укладення шлюбу.
Перед реєстрацією шлюбу за кордоном, громадяни України повинні подати наступні документи:
- паспорт:
- довідка про сімейний стан;
- свідоцтво про народження;
- свідоцтво про розірвання шлюбу або про смерть попереднього чоловіка;
- довідку про реєстрацію попереднього шлюбу з відміткою про його розірвання (для підтвердження дошлюбного прізвища);
- довідка про несудимість;;
- довідка з місця проживання;
- свідоцтво про народження дитини (якщо дитина виїжджає за кордон);

ІІ. Держоргани до яких необхідно звернутись.
Усі зазначені документи повинні бути легалізовані у відділі реєстрації актів цивільного стану обласного управління юстиції, а в подальшому — Міністерстві юстиції України. При реєстрації шлюбу громадян України з іноземцями на території країни їх проживання вимагають такі ж документи, як і для реєстрації шлюбу іноземців на території України.
Шлюб між громадянином України та іноземцем, укладений за межами України, визнається дійсним незалежно від процедури його оформлення. Якщо закон держави, в якій реєструється шлюб, допускає його релігійну форму або визнає дійсним фактичний шлюб, немає підстав для визнання такого шлюбу недійсним і в Україні.

ІІІ. Проблеми на шляху до та після реєстрації шлюбу.
До того часу як ви поїдете реєструвати свій шлюб за кордон, обов`язково ознайомтесь з приватним правом тієї держави до якої ви збираєтесь. Скажімо, в деяких країнах визначене досить обмежене коло причин, які можуть послужити розірванню шлюбу. В Італії одна з обов'язкових умов розлучення — це не проживання спільно п'ять років. А в мусульманських країнах ініціатива жінки щодо розлучення взагалі ніякого значення не має. Тобто жінка у виняткових випадках може ініціювати питання про розірвання шлюбу.
Ніколи не забувайте про ризик після одруження за кордоном опинитися у рабстві, потрапити у полон до жорстоких людей, які можуть використовувати вас у нелегальному бізнесі.

ІV. Реєстрація шлюбу.
Громадяни України, що прийняли рішення одружитися за кордоном, можуть, за своїм вибором, зареєструвати шлюб або в консульстві (посольстві) України в країні перебування, або у відповідній компетентній установі іноземної держави.
Шлюб між громадянами України, а також шлюб громадянина України з іноземцем, зареєстрований за межами України з додержанням форми шлюбу, встановленої законом держави - місця його реєстрації, є дійсним в Україні, якщо дотримані вимоги щодо добровільності вступу осіб до шлюбу (ст. 24 СК України), одношлюбності (ст. 25 СК України), враховані передбачені законом перешкоди до укладення шлюбу (ст. 26 СК України).

V. Як розлучитись з іноземним громадянином.
Розірвання шлюбу між громадянином України та іноземцем, здійснене за межами України за законом відповідної держави, є дійсним в Україні, якщо в момент розірвання шлюбу хоча б один із подружжя проживав за межами України. Розірвання шлюбу між громадянами України, здійснене за межами України за законом відповідної держави, є дійсним в Україні, якщо обоє з подружжя в момент розірвання шлюбу проживали за межами України. Така сама процедура між іноземцями, здійснена за межами України за законом відповідної держави, є дійсною в Україні.
Потрібно знати, що є країни, де розірвання шлюбу взагалі неможливе. Це, зокрема, Парагвай, Ірландія, Аргентина. У деяких країнах розірвання шлюбу можливе тільки за наявності "обмеженого кола підстав", але не включає взаємної згоди подружжя (зокрема, це Італія). В Англії відповідно до законів цієї країни розлучення можливе після дворічного окремого проживання. У Швейцарії, Мексиці, деяких штатах США розлучення можливе без зазначення будь-яких підстав. Захотіли розлучитись — нема проблем. Відповідно до мусульманського права приводів для розірвання шлюбу значно менше. І особливо це стосується жінок. Їх право на основі релігійних і морально-етичних норм досі залишається мінімальним. А ініціатива розлучення найчастіше належить чоловікам. У Мексиці розлучення дуже проста процедура. Особиста присутність при розлученні не вимагається. Подати заяву на розірвання шлюбу тут можна по пошті і отримати так само рішення суду.

ВИСНОВКИ
Пам`ятайте, простіше вступити у шлюб з громадянами тих держав, які підписали Гаазьку Конвенцію.
Перелік країн-учасниць Конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів: Австралія, Австрія, *Азербайджан, Албанія, Андорра, Антигуа та Барбуда, Аргентина, Багамські Острови, Барбадос, Беліз, Бельгія, Білорусь*, Болгарія*, Боснія та Герцеговина, Ботсвана, Бруней, Венесуела, Вірменія*, Гондурас, Гренада, Греція, Грузія*, Данія, Домініканська Республіка, Еквадор, Ель-Сальвадор, Естонія*, Ізраїль, Індія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Казахстан*, Китай, Гонконг, Китай, Макао, Кіпр, Колумбія, Корея, Латвія*, Лесото, Литва*, Ліберія, Ліхтенштейн, Люксембург, Маврикій, Македонія, Малаві, Мальта, Маршаллові Острови, Мексика, Молдова*, Монако, Намібія, Нідерланди, Німеччина, Ніуе, Нова Зеландія, Норвегія, Острови Кука, Панама, Південно-Африканська Республіка, Португалія, Польща, РФ*, Румунія*, Самоа, Сан-Марино, Сан-Томе і Принсіпі, Свазіленд, Сейшельські Острови, Сент-Вінсент і Гренадіни, Сент-Кітс і Невіс, Сент-Люсія, Сербія*, Словацька Республіка, Словенія, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії, США, Суринам, Тонга, Тринідад і Тобаго, Туреччина, Угорщина*, Україна, Фіджі, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чеська Республіка*, Чорногорія, Швейцарія, Швеція, Японія.
* - позначені країни, колишні республіки СРСР, що підписали угоду про відміну або спрощення процедури легалізації документів.
Кожна держава висуває свої вимоги щодо реєстрації чи розірвання шлюбу, тому коли ви відвідаєте органи РАЦСу, детально розпитайте про необхідні документи, щоб ви не втрачали зайвого часу.
Потрібно замислитися також про шлюбний контракт. Про шлюбний контракт читейте в іншій статті.

Категорія: Сімейне право | Переглядів: 27172 | Додав: ВКарпатах | Теги: одруження з іноземцем, шлюб з іноземцем | Рейтинг: 3.5/6
Всього коментарів: 241 2 3 »
24 skrypp  
0
Решили отправиться в поход? Собираетесь покорить горную вершину?Хотите провести летний отпуск на природе? В таком случае вам необходимо
приобрести туристические товары, которые сделают активный отдых комфортным и
приятным.На сайте компании MOYO вы найдете все необходимоедля длительных пеших переходов, рыбалки, спортивного туризма или пикника в
городском парке. Наши демократичные цены позволят обзавестись нужной
экипировкой без ущерба для вашего бюджета.https://www.moyo.ua/sport_otdih_turizm/

23 mariabilyk777  
0
Доброго дня!
Я громадянка України, мій наречений - італієць. Ми плануємо одружитися на o. Сент Вінсент. Свідоцтво про шлюб буде  англійською мовою, там його і завіряють на місці. Скажіть, будь ласка, по приїзду в Україну, мені потрібно буде відкривати візу для воз'єднання сім'ї (як я прочитала на сайтах), щоб переїхати в Італію. Чи потрібно буде свідоцтво про одруження перекладати італійською мовою? Яким чином оформлюється віза? Чи потрібно це свідоцтво пред'явити в якісь юридичні структури в Україні для обліку?

Дякую!

22 orusyaaa  
1
Доброго дня!! У мене така ситуація.... я збираюсь вийти заміж за італійця який проживає в німеччині... я маю тимчасовий дозвіл на прожиття і працевлаштування в італії... з цими документами я можу перебувати в європі протягом 90 днів... тепер питання: для подачі в місцевий німецький рагс мені потрібно пернкладати мій український паспорт чи вистачить закордонного ііталійських документів?

21 ivanna25romaniuk  
0
Я громадянинка України, маю намір вийти заміж за єгиптянина, плануємо одружуватись у єгипті, скоро туди їду, які потрібно документи??? Також плануємо повертатись через кілька місяців в україну, так як хлопець має тут працювати, як краще вчинити одружуватись в Україні чи Єгипті! Дякую за відповідь!

20 Оля  
0
Племінниця одружена з Греком і у них є спільна дитина. Проживають вони у Греції, но племінниця і її чоловік хочуть приїхати на Україну щоб познайомитись з родиною... Питання на яких умовах їде її чоловік і її дитина, та які потрібно мати при цьому документи для чоловіка і дитини? Буду дуже вдячна за повну відповідь.

19 марія  
0
я українка. якщо вийшовши заміж в америці і потім потрібно поїхати мені в україну на два тижні. чи можливо і через який термін можна виїхати на україну

18 Віра  
0
Доброго дня.

Моя сестра живе у Німеччині з 2007 року, наразі є студенткою університету Гумбольдта. Вона перебуває у шлюбі з громадянином Німеччини, має півторарічного сина і знаходиться на 5-му місяці вагітності. Наразі, в сім'ї напружена ситуація і сестра хоче поїхати на Україну, щоб провести решту вагітності вдома. Але для того, щоб взяти з собою сина, їй необхідний дозвіл від чоловіка, який відмовляється його давати. Порадьте, будь ласка, як грамотно повестись у даній ситуації, щоб отримати змогу покинути територію Німеччину з дитиною без дозволу чоловіка. Чи можливий такий варіант? Також, хотілось би дізнатись, на що можна розраховувати у випадку розлучення (маються на увазі діти, як можна зробити так, щоб двоє малюків лишились з мамою). Заздалегідь дякую і з нетерпінням чекаю на відповідь.

17 vika  
0
Доброго дня! Я українка а мій наречений громадянин Німеччини. В шлюбі ні він, ні я не перебували. Підкажіть будь-ласка, які документи необхідно зібрати для одруження на території Німеччини, і які документи (анкети) потрібно перед цим заповнити в посольстві Німеччини

16 Ніна  
0
Доброго дня! Моя сестра вийшла заміж за українця і проживає у Швейцарії 5 років. Там народила дитину. Мови вона не знає. Зараз стало питання про розлучення. Чоловік і його батьки хочуть забрати в неї дитину. Що їй робити? Як залишити дитину із собою і повернутись з нею в Україну? Дякую.

15 Оксана  
0
Доброго дня! Допоможіть будь ласка) Я громадянка України і проживаю в Україні. Мій майбутній чоловік громадянин Греції. Ми хочемо одружитися в Греції. Скажіть будь ласка, які документи я повинна взяти із собою з України, і ким завірені, чи потрібна легалізація, апостиль та переклади, та на яких документах. Чи потрібні ще якісь нотаріально завірені копії інших документів. Чи необхідно мати із собою також оригінал українського паспорту, окрім закордонного? Чи потрібно брати із собою оригінали всіх документів також?

1-10 11-20 21-24
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz