"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2010 » Травень » 13
Верховна Рада схвалила зміни, які поси¬люють відповідальність за незаконний посів або вирощування снодій¬ного маку чи конопель
Тепер "незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості до ста (!) рослин чи ко¬нопель у кількості до десяти (!) рослин тягнуть за собою накладення штрафу від 18 до 100 неопо¬датковуваних мінімумів", тобто від 1360 до 1700 гривень, і "конфіс¬кацію незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин".
А вже незаконний посів або вирощу¬вання снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом від 100 до 500 неопо¬датковуваних міні¬мумів доходів гро¬мадян (від 1700 до 8500 гривень). Інша міра покарання — арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.
Раніше Кримінальний кодекс за такі порушення передбачав відповідальність у вигляді штрафу в розмірі до 850 гривень або арешт до шести місяців чи обмеження волі на термін до трьох років.
Категорія: Кримінальне право | Переглядів: 2386 | Додав: ВКарпатах | Дата: 13.05.2010 | Коментарії (0)

Економічна криза, що спричинила за собою різке скорочення кількості вакансій в українських компаніях, спровокувала появу достатнього нового для нашого ринку праці явища - трудового шахрайства. Зголоднілий хоч по якійсь роботі претендент готовий приймати усі умови потенційного працедавця, аби отримати місце.
Ось тільки частенько після проходження усіх курсів і медоглядів, перерахування грошей "на подальші інструкції", відправки гігабайт "тестових матеріалів" і інш. і інш. кандидат залишається і без роботи, і без грошей.
Після цього зазвичай усі камені летять убік job -сайтів, що розмістили таке оголошення. Що підштовхнуло останніх ретельніше стежити за тим, що з'являється на їх ресурсах.
Як побачити ознаки "шахрайського оголошення"?-
Експерти виділяють шість основних ознак шахрайських оголошень.
Перший - передоплата при працевлаштуванні. Компанія, що "шанує себе, не стане просити переказати які-небудь кошти або сплатити витрати свого співробітника. При ... Читати далі »
Категорія: Трудове право | Переглядів: 2101 | Додав: ВКарпатах | Дата: 13.05.2010 | Коментарії (0)

Під час експлуатації приміщень житлових будинків слід керуватися Постановою Кабінету Міністрів України від 08.10.1992р. № 572 "Правила користування приміщеннями житлових будинків і прибудинковими територіями".
Рішеннями Конституційного суду положення частини першої статті 1, положення пункту 2 статті 10 Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" трактуються так:
1.1. Допоміжні приміщення (підвали, сараї, комірчини, горища, колясочні та ін.) передаються безоплатно у спільну власність громадян одночасно з приватизацією ними квартир (кімнат у квартирах) багатоквартирних будинків. Підтвердження права власності на допоміжні приміщення не потребує здійснення додаткових дій, зокрема, створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, вступу до нього.
1.2. Власник (власники) неприватизованих квартир багатоквартирного будинку є співвласником (співвласниками) допоміжних приміщень нарівні з власниками приватизованих квартир.
1.3. Питання що ... Читати далі »
Категорія: Житлове право | Переглядів: 1800 | Додав: ВКарпатах | Дата: 13.05.2010 | Коментарії (1)

І. Перелік документів, необхідних для укладення шлюбу.
Перед реєстрацією шлюбу за кордоном, громадяни України повинні подати наступні документи:
- паспорт:
- довідка про сімейний стан;
- свідоцтво про народження;
- свідоцтво про розірвання шлюбу або про смерть попереднього чоловіка;
- довідку про реєстрацію попереднього шлюбу з відміткою про його розірвання (для підтвердження дошлюбного прізвища);
- довідка про несудимість;;
- довідка з місця проживання;
- свідоцтво про народження дитини (якщо дитина виїжджає за кордон);

ІІ. Держоргани до яких необхідно звернутись.
Усі зазначені документи повинні бути легалізовані у відділі реєстрації актів цивільного стану обласного управління юстиції, а в подальшому — Міністерстві юстиції України. При реєстрації шлюбу громадян України з іноземцями на території країни їх проживання вимагають такі ж документи, як і для реєстрації шлюбу іноземців на території України.
Шлюб ... Читати далі »

Категорія: Сімейне право | Переглядів: 27172 | Додав: ВКарпатах | Дата: 13.05.2010 | Коментарії (24)

Я втратив роботу у січні 2010 року у зв'язку зі змінами в організації виробництва і праці. Які є гарантії стосовно надання мені допомоги?
Працівникам, трудовий договір з якими було розірвано з ініціативи власника або уповноваженого ним органу у зв'язку зі змінами в організації виробництва і праці згідно з п.1 ст. 40 Кодексу законів України про працю, за умови їх реєстрації в службі зайнятості гарантується:
надання статусу безробітного, якщо протягом 7 днів пра¬цівнику не було запропоновано підходящої роботи;
право на одержання допомоги з безробіття у визначеному законодавстом розмірі з дня надання статусу безробітного.
При звільненні працівника згідно з п.1 ст. 40 цього Ко¬дексу йому виплачується вихідна допомога у розмірі не менше середнього місячного заробітку.
Категорія: Соціальне забезпечення | Переглядів: 1463 | Додав: ВКарпатах | Дата: 13.05.2010 | Коментарії (0)

Щодо розміру всіх відрахувань при виплаті заробітної плати
Посилаючись на ст. 128 КЗпП, відзначаємо, що при кожній виплаті зарплати загальний розмір усіх відрахувань не може перевищувати 20%, а у випадках, окремо передбачених законодавством України, — 50% зарплати, яка підлягає виплаті працівнику.
При відрахуванні з зарплати за кількома виконавчими документами за працівником у будь-якому випадку мають бути збережені 50% заробітку.
На відрахування ПДФО не поширюється дія обмежень, встановлених ст. 128 КЗпП. Це обумовлено тим, що частина нарахованої працівникові зарплати, яка підлягає перерахуванню до бюджету у вигляді податку на доходи, виплаті працівнику не підлягає.
Категорія: Трудове право | Переглядів: 1875 | Додав: ВКарпатах | Дата: 13.05.2010 | Коментарії (0)


Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz