"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2010 » Травень » 12 » Про податкові роз’яснення

23:28
Про податкові роз’яснення
Контролюючий орган, крім проведення податкових перевірок, зобов’язаний роз’яснювати платникам зміни у порядку оподаткування і може відвідувати з цією метою суб’єктів господарювання, повідомляється в листі Мін′юсту України на адресу Державної податкової адміністрації від 5 березня 2010 року.
«При запровадженні нового податку, збору (обов’язкового платежу) або ухваленні змін до порядку провадження існуючих центральний (керівний) орган контролюючого органу зобов’язаний роз’яснити їх платникам особливості такого провадження, використовуючи засоби масової інформації або інші доступні для таких платників способи доступу до зазначеної інформації, включаючи візити працівників контролюючих органів (не пов’язані зі здійсненням податкових перевірок) до платників податків та зборів (обов’язкових платежів) з метою роз’яснення положень нового порядку», — йдеться у документі, який було оприлюднено на веб-сайті парламенту 30.04.2010 р.
Платник податків має право безкоштовно отримати будь-яке податкове роз’яснення, зокрема надане іншому платникові податків з конкретного питання (з дотриманням правил комерційної чи банківської таємниці), у терміни, передбачені для надання відповіді на звернення громадян до органів державної влади, встановлені законом.
Мін′юст роз’яснює, що податкове роз’яснення — оприлюднення офіційного розуміння окремих положень податкового законодавства контролюючими органами у межах їхньої компетенції, яке використовується при обгрунтуванні їхніх рішень під час проведення апеляційних процедур.
Водночас воно не має сили нормативно-правового акта, як і листи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, які мають лише роз’яснювальний, інформаційний характер і не встановлюють правових норм.
Податковими роз’ясненнями вважаються будь-які відповіді контролюючого органу на запити зацікавлених осіб з питань оподаткування. Надане контролюючим органом вищого рівня, воно має пріоритет перед податковими роз’ясненнями підпорядкованих йому контролюючих органів і перед податковими роз’ясненнями, виданими іншими контролюючими органами.
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 2619 | Додав: ВКарпатах | Теги: розяснення податковою обовязкове | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz