"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2010 » Травень » 12 » Укладення чи розірвання шлюбу з іноземцем в Україні

23:48
Укладення чи розірвання шлюбу з іноземцем в Україні
І. Перелік необхідних документів для реєстрації шлюбу.
Для того, щоб Ваш шлюб зареєстрували, необхідно подати до державного органу РАЦС заяву про бажання вступити до шлюбу, а також для іноземного громадянина наступні документи:
- посвідчення особи (паспорт);
- довідка з місця проживання;
- довідка про відсутність перешкод для укладення шлюбу;
- рішення суду про розлучення (виписка з нього);
- довідка про сімейний стан;
Як для громадянина України, то достатньо лише пред`явити паспорт, у якому буде відсутній штамп про одруження.

ІІ. Перелік державних органів до яких необхідно звернутись перед укладенням шлюбу.
Всі вище наведенні документи повинні бути легалізовані або апостильовані. Апостиль ставиться тільки у тих країнах, які підписали Гаазьку Конвенцію. Документи слід легалізувати (поставити апостиль) в Міністерстві закордонних справ України, у відділі легалізації (МЗС знаходиться за адресою: м. Київ, Михайлівська площа 1, консульський збір - 51 гривня). Країни які не підписали Конвенцію (Канада, Німеччина) вимагають консульську легалізацію, тобто документи повинні бути спочатку засвідчені в МЗС цієї держави, а потім легалізовані у консульстві України в цій державі, або ж документи спочатку засвідчуються в консульстві іноземної держави на території України, а потім легалізуються в Департаменті консульської служби МЗС України. Документи, які складені іноземною мовою, обов’язково повинні мати переклад тексту на державну мову (українську), достовірність яких засвідчується консульською установою чи дипломатичним представництвом України за кордоном або посольством (консульством) держави, громадянином якої є іноземець. Обов`язковим є переклад паспорту нареченого(ної) на українську мову з нотаріальним засвідченням.

ІІІ. Проблеми, які можутьвиникнути до та після реєстрації Вашого шлюбу.
Потрібно завжди пам`ятати, що в різних країнах – різні форми реєстрації шлюбів (цивільна, релігійна, змішана). Якщо Ваш обранець, наприклад, іспанець або іранець, то потрібно знати, яка форма шлюбу існує в Іспанії чи Ірані, щоб не трапилось так, що шлюб зареєстрований в Україні, не буде визнано дійсним. Якщо Ви впевнені, що після одруження проживатимете за кордоном, то бажано там і реєструвати шлюб, так у подальшому буде виникати менше зайвих проблем.
Якщо Ваш обранець мусульманин, то треба обов`язково враховувати релігію, національні інтереси, звичаї та сімейні традиції. Наприклад, Ваш наречений пакистанець. Він привозить вас на свою землю, де разом з вами виявляється будуть проживати ще кілька дружин. І повірте мені, дороги назад може вже не бути. Діти, народжені у шлюбі з мусульманином, завжди залишаються з батьком, а при розлученні у Вас можуть залишитись лише спогади про гаряче та палке кохання, з яким зазвичай і повертаються засмучені та розбиті «Роксолани» додому.
Взагалі, в кожній країні Європи чи в Америці - можуть виникати проблеми з дітьми. Права батьків відносно дитини, закон за кордоном захищає в більшій мірі. Чому, запитаєте Ви? Відповідь полягає у тому, що чоловік заробляє більше, ніж жінка, тому і забезпечити безхмарне майбутнє дитини у нього існує більше можливостей.

IV. Реєстрація шлюбу.

Іноземець, який не досяг за чинним законодавством шлюбного віку (для жінки - 17, а для чоловіка - 18 років), не має права вимагати реєстрації шлюбу, хоча за законом своєї країни він уже вправі вступити в шлюб.
Шлюб між громадянином України та іноземцем, а також шлюб між іноземцями реєструються в Україні відповідно до Сімейного кодексу України. Шлюб між іноземцями, зареєстрований в Україні у посольстві або консульстві іноземної держави в Україні, є дійсним в Україні на умовах взаємності, якщо жінка і (або) чоловік у момент реєстрації шлюбу були громадянами держави, яка призначила посла або консула.
Після державної реєстрації шлюбу в урочистій обстановці подружжю вручають свідоцтво про укладення шлюбу. При врученні роз’яснюють порядок легалізації цього свідоцтва в компетентних органах України. Додатково одному з подружжя, який є громадянином України, надають консультацію щодо документів, які будуть необхідні в подальшому для виїзду за кордон.
Вартість шлюбної церемонії з іноземцями коштує так само, як і з громадянами України — від 55 до 130 грн., залежно від вибраного обряду.

V. Розірвання шлюбу.
Розірвання шлюбу між громадянином України та іноземцем, а також шлюбу іноземців між собою в Україні здійснюється за законодавством України (ст. 279 Сімейного Кодексу України). Шлюб розривається за такою ж процедурою, за тими ж мотивами і з тими ж правовими наслідками, які встановлені в Сімейному кодексі України. Щодо розірвання шлюбів іноземців наше законодавство не передбачає ніяких обмежень і винятків. При розлученні іноземці не мають право посилатись на свої національні закони, наприклад на ті, які забороняють розірвання шлюбу або обмежують його визначеними умовами, або навпаки – примушують розірвати шлюб, виходячи з расових, релігійних та інших міркувань.
Необхідність розірвання шлюбу може виникнути у подружжя й тоді, коли один із них чи вони обоє перебувають за межами нашої держави. Тому ст. 280 СК України встановлює правило, відповідно до якого громадянин України, який проживає за межами нашої держави, має право звернутися з позовом про розірвання шлюбу до суду України, якщо другий з подружжя, незалежно від його громадянства, проживає за межами України.

Категорія: Сімейне право | Переглядів: 15649 | Додав: ВКарпатах | Теги: шлюб з іноземцем | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 121 2 »
12 utog-lviv  
0
Прошу консультацію. Я українка, хочу одружитися з гр.Ізраїлю. Чи можна в Україні подати заяву в ЗАГС без присутності мого нареченого. Які потрібні довідки? Дякую

11 Алла  
0
Підскажіть будь ласка які
потрібно документи моєму
нареченому із Росії? Ми б
хотіли укласти шлюб в
Україні.Довідка що він не одружений має бути від нотаріуса чи по місцю прописки із Загсу?

10 Володимир  
0
підскажіть будьласка як укласти шлюб з громадянкою узбекистана релігая мусольманка вдова які потрібно документи я читав на вашому сайті але він забанериний і там невся інформація .в паспорті немае штампа шо розлучена він обовязковий чи достатно свідоцтво про смерть чоловіка

9 Катерина  
0
скажіть, будь-ласка, який порядок укладання шлюбу між громадянкою України та громадянином Пакистану, який перебуває з робочоб візою в Дубаї. Шлюб має укладатися в Україні. Які необхідні документи він має оформляти? Де саме та де засвідчувати?

8 Марія  
0
Підскажіть будь ласка які потрібно документи моєму нареченому із Росії? Ми б хотіли укласти шлюб в Україні.

7 уляна  
0
Доброго дня!Скажіть будьласка,я проживаю в італії,маю ПМЖ.хочу вийти заміж за киргиза,на даний момент він чекає ПМЖ в чехії,ми можемо одружитися в італії чи Чехії і які документи потрібно дякую!!!

6 adriana  
0
Скажіть будь ласка які документи потрібно для шлюбу з громадянином австралії???
що потрібно для нареченогр і що потрібно для дівчини,щоб одружитись в Україні???за який термін потрібно подавати документи??

5 Катерина  
0
Підскажіть, будь ласка, які документи потрібно для укладання шлюбу з громадянином Туреччини в Україні?

4 Наталя  
0
Підскажіть, будь ласка, які документи потрібні для укладення шлюбу українки с громадянином США? Де і в які терміни, до укладення шлюбу, легалізуються документи видані установами США? Чи обов' язково шлюбний контракт повинен бути укладений українською та англійською мовами? Дякую.

3 Тетяна  
0
Підкажіть, будь ласка, як розірвати шлюб, укладений в Чехії між громадянкою
України та громадянином Чехії. На даний час жінка повернулась на Україну і бажає розірвати цей шлюб.Куди їй звернутись і в яукій країні.Дякую!

1-10 11-12
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz