"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2010 » Березень » 23 » Про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних будинків садибного типу

16:45
Про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних будинків садибного типу
Згідно з Тимчасовим порядком прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних і садових будинків з господарськими спорудами та будівлями, побудованих без дозволу на виконання будівельних робіт, який затверджено поста­новою Кабінету Міністрів України № 1035 від 09.09.2009 р., передбачено спрощену процедуру видачі забудовникам сертифіката відповідності — документа, що підтверджує прийом в експлуатацію приватного будинку.
Дозвіл, прийняття в експлуатацію та видача сертифікату необхідні для того, щоб, побудувавши без дозволу влади на своїй землі будинок, ви не стали його власником. Це передбачено ч. 2 ст. 376 Цивільного кодексу України. Тобто передати у спадок або продати чи подарувати будинок не можна. Згідно з Законом України «Про планування і забудову територій» підставою для оформлення права власності на завершені будівництвом об'єкти нерухомості є сертифікат відповідності (раніше документ називався свідоцтвом), який можна отримати в інспекції державного архітектурно-будівельного контролю (ст. 30-1 цього Закону). Відповідно до зазначеного вище Тимчасового порядку, подавши до інспекції державного архітектурно-будівельного контролю за місцем знаходження будинку заяву про прийняття його в експлуатацію, додавши до нього деякі документи і сплативши невеликий штраф за ст.97 Кодексу про адміністративні правопорушення України, можна отримати сертифікат відповідності. Треба додати ще вартість самого сертифіката. Узаконити можна лише будинки, побудовані в період з 5 серпня 1992 по 1 січня 2008 рр., а заяву треба встигнути подати до кінця 2010 року.
До районної інспекції державного архітектурно-будівельного контролю необхідно подати:
довідку про погодження прийняття приватної будівлі в експлуатацію, видану на підставі рішення виконкому місце­вої ради (форма довідки наводиться в додатку до цього Тимчасового порядку);
техпаспорт приватного будинку, виданий Бюро технічної інвентаризації для узаконення приватних будинків загальною площею до 200 м2 і не більше ніж двоповерхових, з господарськими спорудами та будівлями загальною площею до 100 м2. Якщо особа має будинок та споруди вказаних вище квадратних метрів, то додатково до інспекції потрібно представити:
документ, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою, на якій розміщено будинок;
звіт про проведення технічного огляду (обстеження) на предмет відповідності приватного будинку державним стандартам, будівельним нормам і правилам, нормативним актам з пожежної безпеки, санітарного законодавства, що діяло на момент завершення будівництва, складений організацією, яка має на це відповідну ліцензію. Цей звіт має бути узгоджений з місцевим органом державного пожежного нагляду та державною санітарно-епідеміологічною службою.
Обов'язковими умовами для легалізації забудови повинні бути наявність права власності на земельну ділянку, на якій розміщено будинок, дотримання будівельних норм і правил, а також відсутність порушень прав інших осіб.
Категорія: Житлове право | Переглядів: 2465 | Додав: ВКарпатах | Теги: дозвіл на забудову | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz