"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2010 » Березень » 9 » Яким чином надаються державні кредити для здобуття вищої освіти?

11:23
Яким чином надаються державні кредити для здобуття вищої освіти?
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 916 від 16.06.2003 р. затверджено Порядок надання цільових пільгових державних кредитів для здобуття вищої освіти (із змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 1111 від 21.10.2009 р.) на умовах, визначених цим Порядком. Цільовий пільговий державний кредит для здобуття вищої освіти за денною, вечірньою та заочною формою навчання у вищих навчальних закладах незалежно від форми власності можуть одержати громадяни України віком до 28 років, які успішно склали вступні іспити або навчаються на будь-якому курсі вищого навчального закладу.
Кредит надається тільки один раз на навчання за однією і тією ж спеціальністю для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра у вищому навчальному закладі, що функціонує на території України.
Розмір кредиту визначається щороку до 1 квітня вищим навчальним закладом державної форми власності виходячи з вартості навчання (за винятком стипендії) відповідно до форми навчання і затверджується центральним органом виконавчої влади, у підпорядкуванні якого перебуває вищий навчальний заклад.
Розмір кредиту у вищих навчальних закладах комунальної форми власності визначається і затверджується управліннями освіти обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, а приватної форми власності визначається вищим навчальним закладом і затверджується МОН.
Кредит надається на підставі угоди між його одержувачем та керівником вищого навчального закладу.
У разі коли одержувач кредиту є неповнолітнім, зазначена угода укладається батьками або особами, які їх замінюють. Сума кредиту повертається із сплатою 3 % річних протягом 15 років починаючи з 12 місяця після закінчення навчання у вищому навчальному закладі до Державного бюджету України та інших місцевих бюджетів з виплатою щороку 1/]5 частини .загальної суми одержаного кредиту та відсотків за користування ним.
Відповідно до постанови № 1111 доповнено ст. 22-1 цього Порядку, згідно з якою одержувач кредиту, який має одну дитину, звільняється від сплати відсотків за користування кредитом.
Одержувачу кредиту, який має 2 дітей, за рахунок бюджетних коштів погашається 25 % суми зобов'язань за кредитом, а тому одержувачу, який має 3 і більше дітей,— 50 % зазначеної суми.
У разі народження дитини під час повернення кредиту одержувач кредиту звільняється від сплати відсотків за користування кредитом з дати народження першої дитини; з дати народження другої дитини за рахунок бюджетних коштів погашається 25 % суми зобов'язань за кредитом, а з дати народження третьої дитини — 50 % зазначеної суми.
Щороку на момент сплати суми зобов'язань і відсотків за кредитом такий одержувач кредиту подає навчальному закладу довідку про склад сім'ї, засвідчену в установленому порядку копію свідоцтва про народження дитини та пред'являє паспорт.
У разі невиконання одержувачем кредиту умов угоди, ухилення від повернення кредиту вищий навчальний заклад застосовує заходи для стягнення заборгованості.
Категорія: Соціальне забезпечення | Переглядів: 1814 | Додав: vovkandriy | Теги: оформлення кредиту, кредит на освіту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz