"ТВОЄ ПРАВО" - фахові юридичні консультації -

захисти себе!

Меню сайту
Категорії розділу
Кримінальне право [18]
Житлове право [45]
Земельні правовідносини [14]
Сімейне право [18]
Адміністративне право [32]
Соціальне забезпечення [45]
Спадкове право [16]
Трудове право [54]
Поради юриста [42]
Пошук
Головна » 2010 » Березень » 9 » Тимчасовий порядок прийняття в експлуатацію житлових будинків (дач), споруджених без дозволу?

01:27
Тимчасовий порядок прийняття в експлуатацію житлових будинків (дач), споруджених без дозволу?

Постановою Кабінету Міністрів України № 1035 від 09.09.2009 р. затверджено Тимчасовий порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житло­вих будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт

Цей Тимчасовий порядок встановлює механізм та умови прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних вищезазначених споруд у період з 5 серпня 1992 р. до 1 січня 2008 р. без дозволу на підставі заяви про прийняття в експлуата­цію, яку буде подано до 31 грудня 2010 року.

Приватні будівлі приймає в експлуатацію інспекція дер­жавного архітектурно-будівельного контролю за місцем їх розташування відповідно до цього Тимчасового порядку, яка видає забудовникам на платній основі сертифікат відповідності таких будівель державним будівельним нормам, стандартам та правилам.

Для одержання сертифіката забудовник подає заяву інспекції державного архітектурно-будівельного контролю:

на приватні житлові будинки садибного типу, дачні та садові будинки загальною площею до 200 м2 включно, кількість надземних поверхів яких не перевищує двох, з господарськими спорудами і будівлями загальною площею до 100 м2 включно:

довідку про погодження прийняття приватної будівлі в експлуатацію, видану на підставі рішення виконавчого органу сільської, селищної, міської ради;

технічний паспорт приватної будівлі, виданий бюро тех­нічної інвентаризації;

на приватні житлові будинки садибного типу, дачні та садові будинки загальною площею до 350 м2 включно з господарськими спорудами і будівлями загальною площею до 150 м2 включно:

документ, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, на якій розташована приватна будівля;

довідку про погодження прийняття приватної будівлі в експлуатацію, видану на підставі рішення виконавчого органу сільської, селищної, міської ради;

технічний паспорт приватної будівлі, виданий бюро тех­нічної інвентаризації;

звіт про проведення технічного огляду на відповідність приватної будівлі державним стандартам, будівельним нор­мам і правилам, нормативним актам з пожежної безпеки, санітарному законодавству, що діяли на момент закінчення будівництва, складений організацією, яка має відповідну ліцензію, і погоджений з органом державного пожежного нагляду та державною санітарно-епідеміологічною служ­бою;

на приватні житлові будинки садибного типу, дачні та садові будинки загальною площею більш як 350 м2 з госпо­дарськими спорудами і будівлями:

документ, що засвідчує право власності чи користуван­ня земельною ділянкою, на якій розташована приватна бу­дівля;

довідку про погодження прийняття приватної будівлі в експлуатацію, видану на підставі рішення виконавчого органу сільської, селищної, міської ради;

технічний паспорт приватної будівлі, виданий бюро тех­нічної інвентаризації;

звіт про проведення технічного обстеження на відповідність приватної будівлі державним стандартам, будівельним нор­мам і правилам, нормативним актам з пожежної безпеки, са­нітарному законодавству, що діяли на момент закінчення бу­дівництва, складений організацією, яка має відповідну ліцен­зію, і погоджений з органом державного пожежного нагляду та державною санітарно-епідеміологічною службою.

Заява разом з документами, що додаються до неї, реє­струється в журналі реєстрації виданих сертифікатів та відмови у їх видачі.

Інспекція державного архітектурно-будівельного конт­ролю розглядає подані забудовником документи і протя­гом десяти робочих днів приймає рішення щодо видачі сер­тифіката.

У разі подання документів не в повному обсязі заява не розглядається і протягом десяти робочих днів після її реє­страції повертається забудовнику разом з доданими до неї документами і вмотивованим обґрунтуванням відмови у видачі сертифіката.

Відмова у видачі сертифіката з інших причин не Допус­кається.

Забудовник може звернутися повторно до інспекції дер­жавного архітектурно-будівельного контролю лише після подання документів у повному обсязі.

На підставі поданих документів інспекція державно­го архітектурно-будівельного контролю приймає рішен­ня про притягнення забудовника до адміністративної відповідальності за спорудження приватної будівлі без дозволу на виконання будівельних робіт та про накла­дення штрафу в порядку, установленому відповідно до статті 97 Кодексу України про адміністративні правопо­рушення.

Інспекція державного архітектурно-будівельного конт­ролю оформляє та видає сертифікат в день пред'явлення документів про внесення плати за видачу сертифіката та сплату штрафу.

Датою прийняття приватної будівлі в експлуатацію вва­жається дата видачі сертифіката.

Забудовник несе відповідальність за достовірність по­даних документів відповідно до законодавства.

Категорія: Житлове право | Переглядів: 2114 | Додав: vovkandriy | Теги: легалізація новобудови, прийняття дачі будинку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Реклама
З питань
розміщення реклами
звертайся
за тел. 063 61 21 545
Copyright "Твоє право" © 2024. При копіюванні матеріалу гіперпосилання на сайт pravnik.at.ua обов'язкове. Хостинг від uCoz